Kako smršaviti u snu

dijeta san

Novija metoda mršavljenje koja se pokazala učinkovitom je mršavljenje u snu. Ovom metodom mršavljenja se za mršavljenje iskorištava vlastiti biološki sat. Mršavljenje u snu se sastoji od dvije vrste temelja, koje vam donosimo u nastavku. Saznajte kako smršaviti spavajući.

Jutarnji obrok mora biti obilan ugljikohidratima! Ručak se mora sastojati od različitih tipova namirnica, koje ne smiju sadržavati ugljikohidrate. U ručku trebaju biti namirnice koje sadrže minerale, nezasićene masnoće, bjelančevine i vitamine.

Najbitnija stavka ovog načina mršavljenja je večera, koja je glavni uzrok mršavljenja. Večera se mora sastojati od bjelančevina sa vlaknima. Što znači da trebate jesti nemasno meso sa povrćem koje je puno celuloze. Znači večera mora biti bez masnoća i bez ugljikohidrata.

Ovakav način prehrane će potaknuti razgradnju bjelančevina za vrijeme spavanja, koristeći pritom zalihe masnoća. Cilj ove prehrane je smanjiti proizvodnju inzulina u krvi. Inzulin u krvi je poznat kao hormon debljanja.

Između ova tri glavna obroka treba proći barem 5 sati razmaka! U tim razmacima ne smijete ništa jesti! Znači nikakve grickalice, voće, bombone, ništa! Ugljikohidrati su dozvoljeni samo u jutarnjem obroku, što znači da za vrijeme ručka ili večere nema slatkog, tjestenine ili peciva. Ako ste veliki ljubitelj slatkog, onda ga konzumirajte samo u jutarnjim satima.

Kako bi potaknuli gubljenje kilograma, trebate početi vježbati. Nije važno u koje doba dana vježbate, važno je da vašem biološkom satu odgovara vježbanje u terminu koji ste izabrali, te da vježbanje prakticirate svaki dan, kako bi potaknuli veću potrošnju kalorija iz organizma. Ovoj vrsti mršavljenja najbolje odgovara večernje vježbanje, jer se kalorije tope i nakon vježbanja, što znači da će se nastaviti topiti kroz noć.

Kako su iza vas godine pogrešnog životnog ritma, vaše tijelo će se neko vrije za početak buniti, ali samo dok se ne uskladi, do tada ćete vrlo vjerojatno često osjećati glad.

Istraživanja pokazuju da je itekako moguće smršaviti u snu! Ovim načinom i rasporedom prehrane ćete sigurno smršaviti, a koliko god se činilo jednostavno, zapravo uopće nije. Nije jednostavno samo zbog loših navika koje je čovjek stvorio svom organizmu, ali koliko god bilo teško, nije nemoguče, a kada jednom naučite svoj organizam na ovu vrstu prehrane, više se nikada nećete vratiti lošim navikama.

Autor: A.Z., Foto: ostill/Shutterstock