Kako smršaviti do ljeta

vježba za mršavljenje

Kada zatopli, a zima je već odavno iza nas, pravo je vrijeme da se krene vježbati kako bi tijelo bilo što elastičnije i kako bi se kalorije bolje trošile. Ipak, vježbanje uz nepravilnu prehranu i stil života ne znači baš puno. Zato bi bilo odlično kada biste sve mogli pravilno uskladiti.

Za početak donosimo najbitnije pravilo, a to je doručak. Najbitnije obrok u danu bi trebao biti doručak. Mnogo ljudi zaboravlja kako doručak ima bitnu ulogu za naše zdravlje i raspoloženje.

Našem tijelu je potrebna energija, pogotovo kada znamo da trebamo raditi neki fizički ili psihički težak zadatak. Misli i mozak nam neprestano rade, kalorije se troše, a tijelo lagano ponestaju vitamini i minerali.

Zato svoj dan ne biste smjeli započeti bez pravilnog doručka. Neka to bude veći obrok s mnogo voća, cjelovitih žitarica i ponekih proteina. Ipak, takvim načinom je lakše održati i dijetu tokom ostalih dana.

Voće i povrće bi se trebalo nalaziti u što većim količinama na tanjuru. Proljeće je poznato po svojim prirodnim bogatstvima pa se tako možete odlučiti na jagode, trešnje, višnje, jabuke, breskve te mladi grašak i luk.

Također, osim što je zdravo, sezonsko proljetno voće i povrće je vrlo ukusno i niskokalorično.

Za vodu već znamo koliko ima pozitivnih svojstava, no nije na odmet to stalno ponavljati. Potrebno je 8 čaša dnevno unijeti u organizam kako bi naše tijelo moglo savršeno raditi bez ikakvih smetnji. Također, voda će nam stvoriti osjećaj sitosti te nećemo biti stalno gladni.

Stručnjaci savjetuju kako biste se lakše mogli nositi s novom dijetom da jedete sa suprotnom rukom. Dešnjaci bi zato trebali jesti s lijevom rukom, a ljevaci s desnom.

Na taj način ćete usporiti žvakanje hrane te će vam trebati i nešto više vremena da hranu u potpunosti sažvakate. Tako ćete metabolizmu pružiti dosta vremena da razgradi sve tvari.

Autor: A.B., Foto: Tom Grill/Shutterstock