Kako smršaviti 5 kilograma uz male promjene

razne namirnice

Jeste li već počeli sa usvajanjem zdravih životnih navika? One su najbolji put ako se želite dobro osjećati u svom tijelu i ne imati problema s viškom kilograma. Zdrave životne navike olakšavaju gubitak kilograma koji su se nakupili zbog lošeg načina života.

Znate li da možete smršaviti 5 kilograma uz male promjene? Slijede savjeti koji će vam pomoći kako bi ostvarili željeni cilj bez puno problema. Prvo što trebate učiniti je smanjiti količinu stresa, a to možete tako što ćete se baviti svim onim aktivnostima koje vas opuštaju. To mogu biti masaže, čitanje i fizička aktivnost.

Popis onoga što ste pojeli

Bilo bi dobro kada bi napravili popis svega onog što ste taj dan pojeli. Znanstvenici su bili složni u tome da sve osobe koja rade ovakve popise, u pravilu lakše skidaju nakupljene kilograme. Kada na papiru ugledaju sve što su pojeli, počnu se suzdržavati od određenih namirnica.

Užina je važna

Znate li da ako je organizam duže vrijeme bez hrane, dolazi do pada šećera i tada mnogi posežu za slatkišima? Pokušajte pojesti nešto svaka tri sata, a ako želite imati zdravu užinu, onda posegnite za bademima, orasima te voćem i povrćem.

Brojite svoje kalorije

Pokušajte iskombinirati načine uz pomoć kojih ćete izgubiti kalorije. Najboljom kombinacijom se smatra ona gdje se dnevno gubi do 250 kalorija hranom, a ostalih 250 kalorija vježbanjem.

Pazite što pijete

Izbjegavajte voćne sokove koje ste kupili u dućanu jer su bogati šećerom. Isto tako ne bi bilo dobro pretjerivati s alkoholom kao što je boca vina, a koja u sebi ima oko 500 kalorija.

Pazite na porcije

Jeste li znali da ako svoju porciju smanjite za samo 15 %, to znači da ćete po jednom obroku iz sebe izbaciti oko 200 kalorija?

Ako želite smršaviti 5 kilograma bez velikih promjena u prehrani, pokušajte pojačati prehranu bjelančevinama jer ćete tako duže vrijeme biti siti. Obogatite svoju prehranu namirnicama poput graška, jaja, mesa, soje, graha i ribe.

Izbjegavajte slatkiše, a to ćete najbolje učiniti tako da jednostavno ignorirate sve one police u dućanu na kojima se nalaze čokolade, keksi i ostale slastice. Vodite računa o svom izgledu i ne zaboravite da puno toga ovisi samo o vama.

Foto: Valua Vitaly/Shutterstock