Kako smanjiti neugodan miris tijela na prirodan način

ruke u zraku

Možete li zamisliti da izađete van bez da ste na sebe stavili dezodorans koji će neutralizirati neugodan miris? Znojenje je prirodan proces, a osim u vrijeme visokih temperatura čovjek se može znojiti u bilo kojem trenutku.

Zašto dolazi do neugodnih mirisa? Iako su mnogi mišljenja kako mirisi nastaju zbog znojenja, pokazalo se da je razlog tome nastanak bakterija, kojima pogoduju mjesta na kojima je toplo, ali i vlažno.

Da bi uspjeli ukloniti miris koji vam smeta i zbog kojeg izbjegavate bliži kontakt sa ostalima, važno je da se ljeti tuširate nekoliko puta na dan. Potražite poseban sapun koji djeluje antibakterijski i s kojim ćete najbolje neutralizirati miris nastao zbog kombinacije znojenje i bakterija.

Kako smanjiti neugodan miris tijela?

Prirodna rješenja su još jednom pokazala da su najbolji način da se riješite određenih tegoba. Njihova najveća prednost je nedostatak kemije jer upravo ona u nekim slučajevima može dovesti do suprotnog efekta i stvoriti još veći problem.

Tablete koje sadrže klorofil, prirodni biljni proizvod, prodaju se kao dezodorans koji se može uzimati oralno. Ako se naprašite ispod pazuha i po nožnim prstima sodom bikarbonom, dobrim prirodnim dezodoransom, također možete pospješiti upijanje mirisa. Mineralne soli u kristalima za kontrolu tjelesnog mirisa također se prodaju u prodavaonicama kozmetičkih proizvoda i ljekarnama.

Ne treba zaboraviti na redovite rituale poput tuširanja, a kako bakterijama pogoduju vlažna mjesta, bilo bi dobro da svaki put nakon tuširanja dobro osušite mjesto ispod pazuha. Tako ćete izbjeći nastanak bakterija. Pazite da redovito uklanjate dlake jer su ona najpogodnije za širenje odbojnih mirisa.

Važna je i odjeća koju nosite, a trebalo bi izbjegavati poliester jer zbog njega koža neće moći dobro disati, više ćete se znojiti i nastajat će sve više bakterija. U obzir dolaze samo prirodni materijali, pamuk, vuna, lan… Ovisno koje je godišnje doba i što najviše volite nositi. Hranite se zdravo i izbjegavajte masnu hranu.

Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock