Kako skinuti šminku

kako skinuti šminku

Naučiti kako skinuti šminku nije problem i ne mora uvijek značiti upotrebu preparata poput krema i losiona. Lice možete očistiti i uz pomoć prirodnih sastojaka od kojih većinu vjerojatno već imate kod kuće. S prirodnim sredstvima ne možete pogriješiti, a koža će vam biti zahvalna.

Svakodnevna njega lica podrazumijeva jutarnje i večernje rituale čišćenja te njegu lica na koži. Svako jutro potrebno je umiti se i prije nanošenja šminke na lice staviti odgovarajuću hidratantnu kremu. Večernja njega je možda najvažnija jer podrazumijeva čišćenje lica i uklanjanje šminke koja je cijeli dan bila na vašem licu. Koži je navečer potrebno osvježenje i odmor.

Kako skinuti šminku
Foto: Pixabay

Skidanje šminke važan je dio tretmana pravilne njege lica kako bi koža mogla disati i kako pore ne bi bile začepljene te tako s vremenom uzrokovale akne.

Kako sve možete skinuti šminku? Želite li prirodnu, učinkovitu i metodu zdravu za kožu, posegnite za mlijekom. Njega sigurno već imate u kući obzirom da se radi o namirnici koja ima višestruku primjenu. Želite li očistiti lice uz pomoć mlijeka dovoljno je blazinicu namočiti mlijekom i proći preko lica. Rezultati će vas oduševiti.

Maslinovo ulje

Lice možete očistiti i uz pomoć maslinovog ulja. Odlično je za suhu kožu jer zahvaljujući njemu koža postaje mekša i svilenkasta. Blazinicu natopite maslinovim uljem i prijeđete preko lica. Ne samo što ćete ukloniti sve tragove šminke, nego će i vaša koža izgledati još bolje. Maslinovo ulje koristi se i za njegu oštećenih vlasi kojima pomaže vratiti sjaj.

Bademi

Bademi su jedna od najzdravijih namirnica koje liječi mnoge bolesti. Podjednako korisno je i bademovo mlijeko. Na blazinicu je potrebno staviti nekoliko kapi mlijeka i prijeći preko lica. Postupak ponovite nekoliko puta sve dok niste sigurni da ste očistili cijelo lice. Ako ne želite brinuti o iritaciji kože slobodno možete pokušati s uljem za bebe jer su predviđena za osjetljivu kožu.

Možete birati između brojnih prirodnih metoda s kojima će se vaša koža oporaviti i nakon čega će biti mekša i bez vidljivih nepravilnosti koje ste prije morali skrivati uz pomoć pudera i korektora. Uz zdrave namirnice i što manje stresa te jutarnje i večernje njege, vaše će lice doživjeti renesansu i nećete imati toliko potrebu za nanošenjem velikih količina pudera.

Skidanje šminke s lica vrlo je važno za ljepotu. Kako biste brzo i jednostavno uklonili šminku s lica, donosimo vam par korisnih savjeta kako to napraviti.

Autor: S.Š., Foto: VGstockstudio/Shutterstock