Kako se zauvijek riješiti celulita

riješavanje celulita

Celulit se često naziva i prokletstvom žena. Mnoge žene pate zbog narančine kože, masnih naslaga na bokovima, bedrima, itd. Tisuće njih baca puno novaca na silne tretmane i beskorisne proizvode koji na žalost nemaju nikakvog učinka na celulit.  A sve zato što većina njih zapravo ni ne zna što je celulit, niti što ga uzrokuje.

Postoji velika razlika između masti celulita i standardne masti. Zapravo svi proizvodi, koji su napravljeni za otapanje celulita su varljiva sredstva, koja vas samo zavaravaju. Nažalost celulit uzrokuje mišićna atrofija, do čega dolazi kada sloj mišića oslabi, te bude nedefiniran, pa se počne odvajati od kože. Zbog toga su neprivlačne masne naslage vidljive. Stoga prva stvar koju morate znati je ta da celulitni tretmani nemaju nikakve veza s vašom kožom, niti mišićima ispod kože. Celulit čak nema niti nikakve veze sa mršavljenjem jer i najmršavija cura može imati celulit.

Pa što onda napraviti, postoji li uopće riješenje za uklanjanje celulita? Naravno da postoji! Ono što se može napraviti je pokrenuti mišićne atrofije, te se na taj način zauvijek potjera neugodan celulit. Bez obzira na to koliko imate kila i koliko se stari, vi to možete učiniti.

Načini rješavanja celulita

1. Spa tretmani nisu učinkoviti! Brojna istraživanja su pokazala da ovakvi tretmani ostavljaju ožiljke na tijelu, koji mogu biti i trajni. Od omotanog tijela do endermologije, ti tretmani su potpuno neučinkoviti, a ponekad i previše skupi!

2. Prestanite koristiti kreme i losione protiv celulita jer se celulita na taj način nećete riješiti. Na tržištu postoji bezbroj krema protiv celulita, no one nisu učinkovite. Rupicama na koži, koje su uzrokovane celulitom, kreme ne mogu ništa učiniti jer se problem krije ispod kože.

3. Celulita se možete riješiti bez obzira na godine, zato što se problem celulita nalazi u mišićima, koje uvijek možete popraviti, ako ih ojačate. Sve što vam je činiti, je vježbanje jednostavnih pokreta koji su usmjereni na određene mišiće, koji stvaraju celulit. Te vježbe nisu pretjerano naporne, a mogu ih vježbati i početnici u toplini svoga doma.

4. Jedini i najbolji način za rješavanje celulita zauvijek su pokreti koji su posebno usmjereni na donji dio tijela. Takvi pokreti su jedinstveni, a izravno ciljaju na mišiće u celulitnom području. Ovi pokreti su usredotočeni na toniranje, podizanje i oblikovanje mišića, gurajući ih prema koži. No, to nisu pokreti koje ćete moći izvesti u teretani jer se za ove pokrete ne koriste utezi niti sprave.

Ove vježbe će ciljati određene mišiće, uz jednostavne i lagane pokrete. Vježbajući takve vježbe ubrzo ćete postići seksi i čvrst izgled, kakav ste oduvijek željeli. Ako imate masnoća u celulit zoni, to će sigurno biti spaljeno, tako da ćete automatski izgubiti i višak nezdrave tjelesne masti.

 Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock