Kako se zaštititi od prehlade

zaštita od prehlade

Želite li se na vrijeme zaštititi od prehlade potrebno je promijeniti način života, a tu se najviše misli na unos dovolje količine namirnica s vrijednim i potrebnim vitaminima te mineralima. Uz pomoć zdravih namirnica ojačat ćete imunitet i omogućiti organizmu da stvori prirodnu zaštitu od virusa.

Od prehlade je moguće zaštititi se prirodnim putem pravilnim odabirom namirnica koje je potrebno rasporediti kroz dan, tako što će se u svakom trenutku u organizam unijeti odgovarajuća količina nutrijenata neophodnih za bolje zdravlje svakog čovjeka.

Potrebno je početi s konkretnim i zdravim doručkom za koji se preporučuje voćna salata od kivija ili bilo kojeg drugog voća, a da obiluje velikom količinom vitamina C. Za još bolji dojam doručak je moguće pojačati s jogurtom čije će dobre bakterije pomoći kod boljeg rada probave i jačanja imuniteta.

Za bolje zdravlje i što manje bolesti važno je ojačati imunitet, a pored vitamina koji pomažu osnažiti prirodni štit koji odbija razne mikroorganizme, postoje i druge metode s kojima se možete sačuvati od glavobolje, curenja nosa, visoke temperature i kašlja.

Teško je izbjeći kontakt s raznim organizmima koji se nalaze na kvakama, rukohvatima u javnom prijevozu, pa i na radnom mjestu bilo da se radi tastaturi ili mišu. Zbog toga je dobro svaki put kada se ukaže prilika oprati ruke i tako ukloniti viruse, koji kasnije mogu dovesti do bolesti.

Kako se još može zaštititi od prehlade? Bilo bi dobro pronaći način kako se riješiti loše energije, a što je moguće uz nekoliko minuta svaki dan kada imate priliku opustiti se i zaboraviti na sve probleme.

Čovjek da bi bio zdrav mora imati dovoljno energije, a to nije moguće postići ako je iscrpljen. Uz dovoljnu količinu sna svaku večer organizam dobiva još jednu priliku da i ove sezone odoli naletu raznih virusa.

Osim neophodnih vitamina prehrana bi trebala sadržavati i dovoljnu količinu proteina kojih ima najviše u ribi, bijelom mesu i jogurtu. Dokazano je da proteini pored C vitamina pomažu ojačati imunitet i osnažiti organizam.

Vježbanje je uvijek bilo korisno za organizam, a ubraja se u provjerene metode zaštite od prehlade. Uz povećanu količinu znojenja tijelo se oslobađa štetnih tvari i svega ostalog što bi na kraju moglo dovesti do bolesti. Svatko treba pronaći način kako će stvoriti obrambeni štit koji će ga sačuvati od virusa.

Autor: S.Š., Foto: racorn/Shutterstock