Kako se treba šminkati za vrijeme vrućina

šminka za ljeto

Ljeto je godišnje doba poznato po visokim temperaturama, veselim bojama, laganoj odjeći i malo make upa. Uz popularne sandale, cipele od laganog materijala te dugačkih i kratkih haljina, vjerojatno je malo onih koji ne uživaju za vrijeme najtoplijeg godišnjeg doba kada je jedino važno pronaći osvježenje.

Večernje šetnjice nakon što sunce padne, lagani vjetar u pozadini i odlično društvo… Ne treba više od toga, a jedino na što ne treba zaboraviti i što bi nekima moglo predstavljati problem je šminka i način šminkanja za vrijeme ljeta.

Ne postoji općenito pravilo šminkanja tijekom ljeta, ali postoje korisni savjeti uz koje će lice i dalje biti privlačno, prednosti istaknute, mane skrivene i bez osjećaja težine na licu koje dolazi od pudera.

Mnoge žene i djevojke koje imaju problema s kožom sigurno neće s oduševljenjem dočekati preporuku da za neko vrijeme odustanu od teških pudera. One i dalje ne žele da im se vide prištići kao i druge nepravilnosti i radije će se znojiti ispod maske na licu.

Odlična je vijest kako postoji rješenje u obliku hidratantne kreme u boji uz koju će vaše lice dobiti potrebnu svježinu, mnoge mane će biti skrivene, a pritom se neće osjećati težina i zatezanje te se puder neće slijevati niz vaše lice. Za one koji i dalje žele koristiti puder po ljeti, savjet vizažista je da prije pudera stave bazu s kojom će puder ostati na licu i neće se tijekom prvog znojenja početi otapati.

Ako želite istaknuti oči dok šećete plažom navečer, odlučite se za vodootporne maskare koje će ostati postojane i za koje nećete strahovati da će vam se preslikati ispod oka i tako od vas učiniti maškaru.

Preporučuju se sjenila u prahu, a rumenila bi neko vrijeme trebala biti na mirovanju. Boravak na plaži je vrijeme kada se opuštate uz dobru knjigu ili s prijateljima te obitelji i vrijeme kada ste najviše u moru. Zbog toga bi taj dio dana trebao biti rezerviran za lice bez šminke i malo odmora.

Jedino na što treba paziti tijekom ljeta i svakodnevno nanositi na cijelo tijelo, a ne samo na lice su zaštitne kreme protiv sunca. Zdravlje treba biti na prvom mjestu, pa tako i zaštita kože od štetnih sunčevih zraka.

Dugine boje na očima se smatraju ekstravagantnim i taj makeup stvoren je za one koji vole istaknuti svoj izgled različitim bojama. Možete samo zamisliti poglede.

Autor: S.Š., Foto: Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock