Kako se snaći u kuhinji

kako se snaći u kuhinji

Svaka iskusna domaćica zna određene trikove koji joj pomažu da uspješno izađe iz svake nezgode koja joj se može dogoditi pri obavljanju kuhinjskih poslova. Slijede savjeti koji će objasniti kako se najbolje snaći u kuhinji. Poznato je da se na vlastitim greškama najbolje uči, ali neke od tih grešaka se mogu i izbjeći.

Dogodi li se da maslac izgori prilikom zagrijavanja potrebno je dodati malo maslinovog ulja. Ukoliko se tijekom pečenja opeče prst na vrućem ulju, kako bi se izbjeglo stvaranje mjehurića prst bi bilo dobro namazati sapunicom.

Ponekad se može pretjerati s količinom soli, pa kako bi se smanjila slanost određenog jela, bilo bi dobro dodati malo šećera ili hladne vode.

Rezanje luka može biti problem jer u velikom broju slučajeva uzrokuje iritaciju oka. Kako bi izbjegli iritaciju, potrebno je zapaliti svijeću i staviti pored mjesta gdje režete luk.

Teško je zamisliti bilo koje jelo bez začina, pa ako želite intenzivniji okus, začin se može usitniti pomoću prstiju jer će upravo toplina jagodica iz bilja izvući ono najbolje.

Za cijeđenje limuna možete koristiti i vilicu. Nakon što ju zabodete u jednu polovinu limuna, mora se okretati neko vrijeme dok ne izađe potrebna količina soka.

Za kuhanje svih proizvoda koji imaju kiseli okus, bilo bi dobro izbjegavati upotrebu posuda od lijevanog željeza jer jelima mogu dati metalni okus.

Nakon što se otvori konzerva, ostatak ne smije ostati u konzervi jer bi se mogli stvoriti otrovni sastojci. Umjesto toga ostatak možete premjestiti u posebnu posudu i čuvati u hladnjaku.

Ponekad nije lako ispeći meso da bude dovoljno ukusno i podjednako pečeno. Zbog toga se savjetuje posudu s mesom za pečenje staviti u sredinu pećnice i tijekom pečenja okrenuti meso četiri puta. Tako će se postići da meso bude jednakomjerno pečeno sa svih strana.

Mlijeko neće zagorjeti ako se posuda u kojoj će se kuhati mlijeko ispere hladnom vodom, a na dno posude se stavi porculanski tanjurić.

Hladnjak ponekad može imati neugodan miris, a da bi to spriječili, u njega treba staviti malu kutiju u kojoj će se nalaziti soda bikarbona. Kutiju bi trebalo mijenjati svakih šest mjeseci. Lako je snaći se u kuhinji uz pomoć nekoliko korisnih savjeta.

Autor: Tajana, Foto: Wallenrock/Shutterstock