Kako se riješiti nereda

kako se riješiti nereda

Kako je uređen vaš dom i kako je održavana čistoća u njemu, uvelike utječe na vaše mentalno stanje, kao i energiju u vašem domu. Uz današnji ubrzani način života, nije niti čudno što se nered u domu vrlo lako napravi, još ako k tome nemate dobre navike pospremanja za sobom, nered će se stvoriti u tren oka.

No, kako bi vaš dom bio što je više moguće uredan, te kako bi predstavljao vaše malo udobno gnijezdo, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Koliko god u vašem životnom prostoru bile samo one stvari koje koristite i koje zaista volite, ukoliko neće biti posložene na svoje mjesto, one će vam samo predstavljati stres. Zašto stres? Pa zato jer ih nikada nećete moći pronaći kada ih tražite.

Kako vaš dom izgleda, te u kojoj dozi je uredan, govori uvelike o vama i vašem unutarnjem stanju. Kada sredite prostor u kojem živite, sredit ćete i svoj unutarnji mir. No znajte da i pretjerano uredan dom, predstavlja za osobu jednaki problem kao i pretjerano neuredan dom.

Sve stvari u vašem domu koje ste započeli, a nikada niste završili, zapravo predstavljaju najveću prijetnju. Svaki nezavršeni projekt u vašem domu će uvelike narušavati vaše psihičko stanje. Takvi poslovi će vam crpiti energiju, a da toga niti nećete biti svjesni.

Što god se nalazi u vašem domu, a da vi to više ne koristite, ili više ne upotrebljavate, ili ste već i zaboravili da to imate, je zapravo samo velika smetnja i problem za slobodan prostor. Takve stvari izazivaju usporavanje energije, zbog koje ćete vi imati osjećaj kao da je vrijeme stalo i kao da se ne želi više pomaknuti. Takve stvari samo crpe vašu energiju, pa ih se pokušajte što prije riješiti.

Ukoliko živite u malom prostoru, pokušajte se riješiti viška stvari koje samo zauzimaju vaš prostor. Što više vaš mali prostor bio natrpan, to će manje biti manje mjesta za novu i potrebnu energiju u njemu. Zato se svih stvari koje su vam suvišne, riješite što prije. Napravite plan djelovanja kako bi se organizirali i pritom bili uspješniji u onome što ste naumili.

Autor: A.Z., Foto: trekandshoot/Shutterstock