Kako se riješiti loših navika

djevojka pije vodu

Mnogi od nas imaju poroke u kojima uživaju, a koji se odnose na fine kolače, zarazne grickalice ili možda brzu hranu. Puno je toga što bi trebali izbaciti iz svog svakodnevnog života, ali puno njih će se složiti kako je to zaista teško.

Stručnjaci su potvrdili da postoji način uz koji možete kontrolirati prehrambene navike. Kakve su vaše navike? Što vi volite jesti i koliko to utječe na vašu kilažu ili zdravstvene probleme? Ukoliko ste jedna od onih osoba koja pokušava izgubiti kilograme, a to joj ne polazi za rukom jer ne može odoljeti starim navikama, vrijeme je da pročitate sljedećih nekoliko redaka.

Počnite tako da date dovoljno vremena svakom zalogaju koji stavljate u usta. Nemojte se žuriti jer vrijeme neće nikuda pobjeći, a vaš će vam želudac biti zahvalan. Dokazano je kako svi oni koji sporije jedu imaju manje problema s viškom kilograma. Riješite se loše navike jedenja brzinom svjetlosti i uživajte u hrani koju ste tako dobro pripremili.

Problem ne mora biti samo brzina kojom jedete nego i količina. Vi jednostavno svaki put pojedete i više nego što vam je dovoljno jer vam je hrana toliko ukusna? Ako jedete previše pokušajte izvaditi manju porciju i nakon što je pojedete pričekati 15 minuta. Nakon isteka vremena vjerojatno više nećete biti gladni i ono što ste pojeli će vam biti dovoljno.

Kada odlazite u restoran nemojte se sramiti tražiti da vam zapakiraju hranu. Porcije koje se vani poslužuju obično su veće od onog što možete pojesti i zato je bolje da spremite za kasnije nego da se pretrpavate.

Za sve one koji ne mogu odoljeti slatkišima i svaki dan moraju pojesti nešto slatko, neka pokušaju tako što će popiti čašu vode. Možete si pomoći i tako što ćete ujutro za doručak pojesti žitarice, koje će vam pomoći da održite potrebnu razinu šećera.

Obično je želja za slatkim manifestacija vašeg raspoloženja. Ukoliko se ne osjećate dobro i želite jesti kolače ili kekse, pokušajte radije s odlaskom na masažu ili porazgovarajte s najboljom prijateljicom. Riješite se što prije loših navika i uživajte u životu.

Autor: S.Š., Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock