Kako se riješiti celulita prije ljeta

sat vježbanja
Sat vježbanja, Foto: MilanMarkovic/Shutterstock

Celulit je problem koji muči sve veći broj žena diljem svijeta i za koji se i danas traži najučinkovitiji način uklanjanja. Prema mišljenju stručnjaka stoji kako je za njegovu pojavu najviše odgovoran način života koji vodimo, a koji podrazumijeva apsolutno sve od načina držanja do hrane koju jedemo. Osim toga neki smatraju kako je celulit nuspojava genetike i predodređenosti.

Kako god bilo, on je tu i potrebno je smisliti kako ga se riješiti prije ljeta tako da možete što bezbrižnije uživati na plaži neopterećni time gleda li vas tko i komentira koliko celulita imate na svojim nogama.

Zanimljivo je kako su se neke svakidašnje situacije pokazale ključnima u rješavanju ovog problema. Jeste li znali kako visoke pete doprinose pojavi celulita? Radi se o tome kako sve pete više od 5 cm, opterećuju kralježnicu i tijelo dovode u neravnotežu.

Opet nisu dobre ni skroz ravne cipele u kojima se tijelo previše naginje prema naprijed što isto opterećuje kralježnicu i dovodi do pojave celulita. Pokazalo se kako ni sve vježbe nisu idealne. Za željen rezultat dovoljno je svaki drugi dan raditi vježbe koje će vratiti pokretljivost donjem dijelu zdjelice.

Osim vježbanja i pravilne prehrane uvijek možete posegnuti za određenim tretmanima koji možda nisu jeftini, ali zato daju izvrsne rezultate. Neki od njih su lipoliza i nešto manje poznata kriolipoliza. Kriolipoliza je jedna od novijih metoda koja radi na uklanjanju celulita i masnog tkiva.

Ona se temelji na metodi smrzavanja masnih stanica unutar kože, a kombinira se s metodom zagrijavanja koja na površini zaglađuje celulit tako da se više ne može vidjeti. Spomenuti tretman primjenjuje se na nekoliko područja kao što su noge, bedra, stražnjica, ruke, trbuh i podbradak.

Tretman je u potpunosti bezbolan i traje oko sat i pol. Unatoč tome preporuča se kombinacija vježbanja i zdravog načina života te ručne masaže koje isto tako daju odlične rezultate. Odaberite ono što vam odgovara i pripremite se za ljeto.

Autor: S.Š.  Foto: MilanMarkovic/Shutterstock