Kako se riješiti akni po tijelu

žena na tretmanu

Ah te akne… Često predstavljaju problem koji je teško riješiti bilo zbog načina života, tipa kože koju imate ili drugih faktora. Postoji puno razloga zašto se akne pojavljuju, a dobro je što postoji način kako ih možete odstraniti.

Kako i dosada tako se narodna medicina još jednom pokazala kao spasitelj, a sve što vam je potrebno je nekoliko namirnica iz kućanstva koje inače koristite. Imate li problema s aknama po cijelom tijelu onda su za vas ljekovite smjese koje možete sami napraviti.

Iako se piling preporuča kako bi uklonili mrtve stanice kože, nažalost sve osobe koje imaju problem s aknama ne bi trebale raditi piling jer će tako samo još više iziritirati osjetljivu kožu. Ukoliko ne možete bez pilinga stručnjaci preporučuju onaj koji je rezerviran za problematičnu kožu.

Do akni dolazi zbog nekoliko razloga, a među njima su i neke navike koje vam ne pomažu nego samo pogoršavaju situaciju. Među njima je pored pilinga i sapun. Dokazano je da je za kožu puno bolje koristiti gel za tuširanje koji je manje agresivan od sapuna.

Preporuča se antibakterijski gel za tuširanje koji će otkloniti bakterije, a najbolje je što pritom neće isušiti kožu kao što bi učinio sapun na kojem se znaju zadržati razne bakterije, a što bi sve moglo još više pogoršati. Učinite najbolje za svoju kožu.

Ako vaša borba s aknama traje već neko vrijeme i sve što ste poduzeli nije urodilo plodom, obratite se za pomoć dežurnom dermatologu koji s aknama ima iskustva, a uz čiju ćete asistenciju i nekoliko korisnih savjeta brzo riješiti problem. On će vam na kraju preporučiti preparate za borbu protiv akni.

Tonik se dosada pokazao korisnim kod akni na licu, pa ga tako možete koristiti i za ostala područja na tijelu. Pronađite tonik koji u sebi sadrži salicilnu kiselinu jer samo s njim možete protiv neugodnih akni. Vrijeme je da zaboravite na te ružne podstanare.

Autor: S.Š., Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock