Kako se promijeniti na bolje

zamišljena žena

Promjena u životu je nužna ako želimo napredovati i živjeti životu punim plućima. Sve u životu se mijenja. Priroda, klima, vrijeme, godišnja doba se izmjenjuju pa je tako neophodno da se i mi mijenjamo te tako sazrijevamo i postižemo puninu svog života. Ako se ne mijenjamo ni ne rastemo, a tako ne postižemo svoj potencijal i vrtimo se u krugu nezadovoljstva. Ako se želite promijeniti i sazreti u svom životu slijedite naše savjete.

Odluka

Odlučiti da se želimo promijeniti ne ide preko noći. Možda ste shvatili da biste to trebali napraviti, možda vam je netko drugi to predložio. Svejedno koji je razlog, kada odlučite promijeniti se tada ćete to morati i napraviti. Odluka za promjenom mora biti dobro promišljena, odvagana i isplanirana. Nije dovoljno reći želim se promijeniti dok radimo i dalje sve što smo raditi do sada. Tajna promjene leži u tome da promijenimo svoju rutinu, ono što radimo svaki dan. Odluka za promjenu nije samo u mislima već u djelima koja smo odlučili poduzeti svakodnevno da bi postigli promjenu koju želimo.

Disciplina

Važno za promjenu je biti discipliniran i držati se rasporeda koji smo si postavili tako da ne dolazimo u iskušenja odustajanja i nazadovanja. Bez discipline ljudi postaju lijeni, neorganizirani, i samim time si ruše samopouzdanje i samopoštovanje.

Vrijeme za opuštanje

Ako se odlučite za promjenu u životu i krenete se mijenjati odjednom, te u životnu rutinu uvedete nove stvari, nove obveze i raspored pretrpate poslovima i zadacima, mogli biste se preforsirati i odustati. Zato je vrlo važno u raspored uvesti vrijeme za opuštanje i ljenčarenje. Ako si ne dopustite malo oduška, s vremenom ćete odustati od naporna rada i promjene.

Ciljevi

Da bi se imali čime voditi tijekom promjene potrebno je definirati ciljeve da zadržite fokus i ne odustanete. Ciljevi neka budu realni i u početku jednostavniji za postići, a zatim pojačavajte težinu.

Život pred nas svakodnevno postavlja izazove i probleme koje mi trebamo prebroditi i preskočiti na putu do ostvarenja naših ciljeva, želja i snova. Ako na prvim preprekama odustanemo i ne dignemo se nakon prvog, drugog ili trećeg pada nikada nećemo postići puninu svog života. Jednako kako se moramo boriti za ostvarenje naših snova, vrlo je važno znati i kada odustati od nečega.

Glavom kroz zid u nekim stvarima ne možemo, ali možemo dati sve od sebe da bi pokušali nešto. Kada zaista shvatimo da nešto ne ide, nije sramota odustati. To samo znači da trenutno nismo u onom stanju svijesti fizičke snage ili duhovnosti da bismo ostvarili taj cilj.

Autor: J.S., Foto: Nikita Starichenko/Shutterstock