Kako se pripremiti za ljeto (savjeti za dečke i muškarce)

Muškarac u solariju, Foto: holbox/Shutterstock

Jedni to rade radi sebe, a drugi kako bi bili ljepši i privlačniji pripadnicama nježnijeg spola, ali činjenica je da i muškarci sve više pažnje posvećuju vlastitom izgledu. Ako ste jedan od njih, u nastavku vam donosimo savjete kako se pripremiti za ljeto.

Njegujte stopala

Zimi ne brinemo pretjerano oko naših stopala jer su ionako cijelo vrijeme skrivena u tenisicama i cipelama. No, ljeti su itekako izložena pogledima – a u japankama i sličnoj obući svi nedostaci izlaze na vidjelo. Potrebno je riješiti se tvrde kože koja se nakuplja na petama, vrhu stopala i nožnom palcu. Za to će vam najbolje poslužiti posebne strugalice ili tvrde spužve za stopala.

Tvrdu kožu najlakše ćete ukloniti ako stopala desetak minuta držite u toploj vodi ili ako stružete ružne naslage nakon tuširanja. Kad koža postane mekša od tople vode, lakše ćete stopala dovesti u red.
Obavezno prije spavanja nahranite svoja stopala bogatom kremom. Učinak ćete pojačati ako spavate u čarapama.

Riješite se dlaka

Dlake na prsima i ispod pazuha stvar su ukusa. Neki voli imati dlakava prsa, dok drugi ipak preferiraju glatku i nježnu kožu na tim područjima. U svakom slučaju, ako želite biti bez dlaka, vrijeme je da ih se počnete rješavati.

Izbjegavajte uklanjati dlake dan ili dva prije odlaska na more, jer će sol i izloženost suncu dodatno iritirati vašu kožu. Kao posljedica toga mogu se javiti crvenilo, urastanje dlaka i mogućnost nastanka malih prištića.

Solarij

Ako ne želite na plažu doći potpuno bijedi, mjesec dana prije odlaska u more krenite u solarij. Ne zaboravite u solariju uvijek koristiti zaštitne naočale za oči i nikad nemojte u početku pretjerati s izlaganjem – mogli biste izgorjeti.

Piling kože

Tijekom zimskim i proljetnih mjeseci naša koža je više pokrivena odjećom i ima manje mogućnosti za disanje. Pore postaju začepljene, a beživotna koža bez sjaja neće izgledati lijepo na plaži pa je vrijeme da se posvetite njezi kože.

Jednom tjedno napravite piling cijelog tijela. Možete kupiti gotove pilinge za tijelo ili napraviti prirodni piling. Poslužiti vam može i malo grublja četka s kojom je također moguće odraditi piling. Postoje i takozvane četke za suhi piling.

Koji god piling odabrali, imajte na umu da trebate proći cijelo tijelo laganim kružnim pokretima bez jakog pritiska. Piling vam treba pružiti ugodu, a ne dodatno razdražiti kožu. Također možete napraviti i piling kože lica. Koristite ga poput sapuna – jednostavno mokrim rukama blago umasirajte u kožu i isperite mlakom vodom.

Hidratacija

Koža je nakon zime često suha, peruta se i nema sjaja. Osim pilinga koji će skinuti odumrle stanice, potrebno je i adekvatno hidratizirati kožu. U prodaji se nalaze tisuće različitih proizvoda, tako da možete izabrati onaj koji će vam  najbolje odgovarati prema vašem tipu kože.

Odlična opcija su i ulja za tijelo koja se nanose na mokru kožu. Takva ulja su odlična jer hrane vašu kožu bolje nego što to čini losion ili mlijeko.

Posvetite pažnju i vašem licu. Odaberite prikladnu hidratantnu kremu koju ćete nanositi uvijek nakon jutarnjeg umivanja.

Autor: A.V., Foto: holbox/Shutterstock