Kako se pravilno našminkati

žena koja se šminka
Žena koja se šminka, Foto: Inga Ivanova/Shutterstock

Šminka je dio svakodnevnice skoro svake žene što i ne treba čuditi obzirom da živimo u vremenu gdje je svaki detalj bitan, pa tako i prvi dojam koji ostavljate kada nekoga upoznajete. Ovdje više nije riječ samo o kozmetici nego jednostavno o načinu istupanja u javnosti, bilo prema prijateljima, ili možda čak i klijentima.

Svejedno o kakvoj se situaciji radilo bitno je napomenuti kako je šminkanje postalo neizostavni dio društva i njegovih normi. Šminkanje je prije svega postalo popularno zbog činjenice što se pomoću njega nastoje sakriti sve mane koje možete imati na svom licu, a istovremeno naglasiti sve prednosti za koje bi htjeli da uđu u prvi plan.

Međutim unatoč činjenici kako šminkanje kao dio normalnog procesa u životu svake žene postoji već jako dugo, neke žene još uvijek nisu sigurne da se znaju našminkati na pravi način, ili bolje rečeno misle kako znaju, a zapravo postižu samo suprotan učinak.

Pogledajte kako pravilno nanijeti highliter na lice.

Dakle ako niste sigurni bilo bi najbolje za savjet pitati nekog od vizažista, a za sve ostale slijedi nekoliko korisnih informacija koje bi vam mogle pomoću na putu do postizanja izgleda iz snova.

Pravilan način šminkanja svakako uključuje uzimanje u obzir nekoliko faktora. Tu se prije svega misli na oblik oka, boju očiju, boju kože, oblik usana, oblik lica i naravno trepavice. Znači ako recimo imate svjetliju put, za vas će pravilan odabir biti puder s nijansom svjetlijom od vaše boje kože.

U nastavku provjerite kako treba izgledati kist s kojim ćete nanijeti highliter.

Što se tiče rumenila poznato je kako boju treba birati prema boji kože. Znači ako imate svjetliju put, možete se uvijek odlučiti za boju breskve. Ako imate tamniju, odnosno maslinastu put, pokušajte s bojama kao što su zlatna odnosno brončana.

Kod maskare treba paziti želite li povećati volumen, ili možda samo malo produžiti trepavice. Na samoj deklaraciji nalazi se objašnjenje koje će vam pomoći u vašoj potrazi. Ovisno o vašim jagodicama, pazite  kako ćete nanositi rumenilo.

Boja sjenila ovisi o tome što zapravo preferirate. Dakle ako se želite povoditi za modnim trendovima birajte nijanse koje bi vam najbolje odgovarale. Isto tako pazite kod nanošenja da tamnija boja ide uz sam rub po sredini oka dok svjetliju nanosite na preostali dio kapka.

Autor: S.Š. Foto: Žena koja se šminka, Foto: Inga Ivanova/Shutterstock