Kako se oporaviti nakon prekida

solo cura

Sloboda, fleksibilnost i spontanost su samo neke od prednosti solo cure. Kad ste same, ne morate razmišljati koje su tuđe potrebe, truditi se, ispunjavati ih… A vrijeme? O tome i da ne pričamo! Vrijeme koje imate za sebe, kao solo cura je neprocjenjivo.

Ipak nije sve tako divno, bar ne curama kojima je slomljeno srce. Zato vam u nastavku donosimo par stvari koje solo cura mora pod obavezno napraviti.

Putujte sami! U nepoznatom okruženju svaki dan ćete se susretati sa izazovima i novim iskustvima te ćete sami donositi odluke o svemu. To će ojačati vaše samopouzdanje, što će vam jako dobro doći kada ćete jednom ponovo biti u paru.

Izliječite slomljeno srce i uživajte u tome! Biti ostavljen i nije najljepši osjećaj, no vrlo je dobar način za učenje o vezama, sebi i partnerstvu, a to će vas sigurno učiniti boljim partnerom u nekoj sljedećoj vezi. Kada jednom iskusite nanesenu bol, sigurno si to više nećete priuštiti. Zato si bolno razdoblje olakšajte razmišljanjem kao pripremama za bolju budućnost.

Provedite koji vikend s onima koji su u braku! Pogotovo onda kada ste usamljeni i kada vas opsjedaju crne misli, a život vaših prijatelja koji su u braku se čine tako savršenima. Provedite s njima barem dva dana i vidjet ćete da osim idile, njihov život ispunjavaju i prepucavanja, žalopojke, durenja, scene, itd. Nemoguća djeca od koje nemate ni minute mira, e da i to je sastavni dio braka. Ta dva dana u vašoj depresiji će vam pomoći da uvidite da brak i nije tako nešto idealno kao što to vi zamišljate.

Održavajte veze s prijateljima! Mada je sloboda prekrasan osjećaj svih solo cura i nemate nikakvih obaveza, ipak nemojte zapostaviti odnos s prijateljima i obitelji. Kada ste solo imate više vremena i fleksibilniji ste za druženje s ljudima koji su vam važni. Biti solo je idealno doba za usavršavanje društvenog života. Možete se javiti i dragim ljudima s kojima ste izgubili vezu.

I za kraj ono što svakako trebate napraviti ako ste solo, je da katkad prespavate izvan kuće, brinete o sebi, budete avanturistica, imate hobi, budete sami barem šest mjeseci i obavezno si kupite nešto nepotrebno jer vam se baš to sviđa!

Autor: A.Z., Foto: Pavel Lysenko/Shutterstock