Kako se našminkati za školu

djevojka sa diskretnom šmin
Djevojka sa diskretnom šminkom, Foto: coka/Shutterstock

Škola je vrijeme kada se susrećete s novim stvarima i kada učite puno novih pojmova. Međutim taj isti period podrazumijeva i polagani ulazak u malo ozbiljniji život kada se dijete susreće sa sve većim brojem obaveza koje se pred njega stavljaju. Naravno da srednja škola kod nemalog broja učenika izaziva pravi šok, budući da se po prvi put susreću sa velikim brojem predmeta koje trebaju savladati.

Osim akademskih obaveza škola predstavlja još jednu veliku novost. Naime upravo je to vrijeme kada brojne djevojke počinju malo više razmišljati o svom izgledu i kada im više nije svejedno izlaze li van sa šminkom, ili bez nje.

Tu se može pojaviti mali problem, a on obično leži u rigoroznom gledanju škole na izgled svojih učenica. Nije nepoznanica kako velik broj akademskih institucija ne dozovoljava izgled koji previše odudara. Pritom se misli na prejaku šminku koje djevojčice znaju stavljati već u 8. razredu.

Situacija nije bezizlazna, a po brojnim časopisima može se primjetiti kako slavne osobe tih istih godina na sebe stavljaju puno diskretniji look, kao što je duže vrijeme bio slučaj sa Selenom Gomez.

U zadnje vrijeme sve se više priča o decentnom izgledu kao da uopće nemate šminku. Za sve one koje zanima slijedi nekoliko zanimljivih činjenica koje mogu pomoći svakoj djevojci koja još uvijek pronalazi idealan način šminkanja.

Uvijač za trepavice neka postane obvezatan dio vaše dekorativne kozmetike. Upravo pomoću njega možete postići savršen oblik svojih trepavica gdje maskara daje samo finalni dodir.

Umjesto pudera bilo bi dobro kombinirati korektor koji će sakriti kritična područja te možda toniranu kremu koja će se prilagoditi vašoj boji kože. Izbjegavajte upadljive boje sjenila, radije se odlučite za malo neutralnije boje.

Umjesto ruževa pokušajte sa sjajilima koji će oživjeti ne samo usne nego cijelo lice. Koristite rumenilo u obliku gela i kreme koje ćete samo malo nanijeti. Izbjegavakte tešku šminku, jer nema potrebe opterećivati kožu već tako rano.

Pogledaj makeup tutorijal!

Autor: S.Š.  Foto: coka/Shutterstock