Kako se najlakše riješiti celulita

savjeti protiv celulita

Celulit je najgori neprijatelj svake žene, njih gotovo 90% se muči s tom narančinom korom koja nastaje nakupinama masnih stanica na bedrima, stražnjici, nogama, bokovima i nadlakticama. On može biti genetski uvjetovan, no najčešće ga uzrokuje način života (pušenje, prehrana, alkohol, debljina, hormonalni poremećaji…).

Onih 10% sretnica koje ne ratuju s celulitom to mogu zahvaliti hormonima jer im organizam lakše eliminira štetne sastojke koji uzrokuju nastanak celulita. Dobna granica pojave celulita se drastično spustila na 13 godina.

Današnji moderan način života ne ostavlja nam puno slobodnog vremena da se posvetimo fizičkim aktivnostima ili vježbanjem, što je zapravo najučinkovitije oružje u borbi protiv celulita.

Vježbajte kombinirajući kardiovaskularne vježbe i vježbe snage, trčite, rolajte, vozite bicikl. Održavanje tjelesne težine također je bitan faktor jer nastanku celulita, između ostalog, pogoduju i stalne oscilacije tjelesne težine.

Povećajte unos vode i pijte najmanje 2 litre tekućine dnevno,  preporuča se voda ili zeleni čaj, što također pospješuje njegov nestanak. Što se tiče prehrane, svakako biste trebali izbaciti brzu i masnu hranu koja dodatnu usporava vašu cirkulaciju i pogoduje celulitu, a ubaciti sirovo voće i povrće.

Obilne obroke slane hrane izbacite i radije konzumirajte pet do šest manjih porcija dnevno nakon koje obavezno popite čašu vode.

Dobar je trik da se tuširate nekoliko minuta u toploj vodi, te još koju minutu u hladnoj vodi. Takvo će tuširanje potaknuti cirkulaciju i ubrzati protok limfe, što pak uništava celulit. Nakon tuširanja svaki ekstremitet izmasirajte kružnim pokretima, najbolje sa dječjim uljem jer masažom razbijate nakupine masnih naslaga i zalihe celulita, ubrzava se metabilozam koji dubinski djeluje na celulit. Povremeno u kupku stavite 500 grama morske soli jer je dokazano da sol izvlači vodu iz tkiva, zateže kožu, te pospješuje metabolizam.

Stručnjaci upozoravaju da i sunčanje pogoduje celulitu jer nakon samo nekoliko minuta izloženosti jakom ljetnom suncu kožna vlakna počinju propadati, koža se stanjuje, a celulit postaje vidljiviji. Najlonke su na primjer odlične jer pritišću masne naslage i oblikuju bedra.

Ako ćete se pridržavati ovih savjeta, nakon nekoliko tjedana rezultat će vas zapanjiti jer minimalno možete očekivati povlačenje celulita i barem djelomično ostvariti svoj san o savršenoj figuri.

Autor: Zanosna, Foto: hatanga/Shutterstock