Kako se brzo riješiti celulita

glatka koža

Ako ne želite dočekati ljeto i godišnji odmor u suzama, vrijeme je da se na vrijeme počnete rješavati celulita. Ako krenete sada, ove metode će vam zasigurno donijeti rezultate, a neće vam isprazniti novčanik. Ove metode su brze, jeftine i učinkovite. Uz to, ne morate odlaziti u kozmetički salon.

Masaža

Masažom potičemo cirkulaciju i razbijamo tkivo celulita te pomažemo njegovoj razgradnji. Redovitom masažom nakon dva mjeseca zasigurno ćete vidjeti rezultate. Masirati je dovoljno 5 minuta po nozi i možete to činiti ujutro ili navečer te upotrijebiti svoj standardni losion, kremu ili ulje.

Piling kavom

Kofein je sastojak gotovo svih krema protiv celulita. Kofein sadrži antioksidanse, izbacuje toksine, potiče cirkulaciju i razgrađuje masne stanice.

S ovim pilingom radimo dvije stvari, kožu ćemo osloboditi mrtvih stanica i obnoviti joj sloj te će ona biti čvršća i zategnutija te sjajnija, a kofein će nakon 5 minuta ući u krvotok i pomoći razgradnji celulita. Ako tijekom pilinga i malo jače pritisnete, celulit će ubrzo za vas biti samo sjećanje.

Čučnjevi

Bez čučnjeva nema ničega, oni jačaju mišiće nogu i stražnjice te su idealni za rješavanje celulita. Krenite s nekoliko čučnjeva te nakon tri dana povećavajte broj. Nakon mjesec dana zadržite broj ponavljanja te održavajte postignuto.

Šetnje

Lagana šetnja ubrzava metabolizam, potiče cirkulaciju te razbija stanice celulita. Ne morate šetati posebno sat ili pola sata već šetanje uvrstite kroz obavljanje dnevnih zadataka. Možete ići na posao pješice, izaći iz autobusa ili tramvaja stanicu ranije pa prošetati. Hodanje uvrstite u svoj svakodnevni ritam i ubrzo nećete više ni znati da to radite radi celulita dok se na ljeto ne pogledate i shvatite da ga više nema.

Tuširanje hladnom vodom

Tuširanje hladnom vodom idealno je za rješavanje celulita jer potiče cirkulaciju i smanjuje opseg bedara. Ako se tuširate naizmjenično toplom pa hladnom vodom učinak će biti još bolji. Ali morate paziti da razlika tople i hladne vode ne bude prevelika i postepeno idite od stopala prema bedrima.

Unos više vode

Bez vode ne bismo živjeli niti tri dana. Voda nam je neophodna za život, ali i za rješavanje celulita. Konzumiranjem vode ubrzavamo metabolizam, izbacujemo višak vode, rješavamo se toksina te razgrađujemo celulit.

Ovo su sve provjerene metode koje zasigurno rješavaju celulita ako se redovito pridržavate i vodite računa o celulitu. Možda mislite da je jednostavnije kupiti kremu i mazati se mjesec do dva prije ljeta, ali na ovaj način nećete potrošiti novac i dugoročno gledano riješit ćete se celulita zauvijek ako vam ovo postane svakodnevna rutina.

Autor: J.S., Foto: Dmitry Lobanov/Shutterstock