Kako sama napraviti frizuru

djevojka s loknicama
Djevojka s loknicama, Foto: rockey/Shutterstock

Bilo da se spremate za svadbu, promociju, neku drugu svečanu priliku, nije svejedno kakva će frizura krasiti vašu glavu. Spas su uvijek predstavljali frizeri koji se uglavnom nisu libili posezati za malo većim ciframa. Ljepota je pojam koji podrazumijeva ispunjenje više faktora. Njega same kose ulazi u to područje i ponekad sama frizura nije dovoljna ako se osoba nije u potpunosti posvetila adekvatnoj brizi.

Primjerena briga prije svega uključuje kvalitetne preparate za kosu kao što su šamponi, regeneratori i naravno razne maske, bilo prirodne koje ste sami napravili, ili one koje ste kupili u dućanu.

S lijepom i kvalitetnom kosom možete jako puno, a pogotovo ako je ona malo duža. Prije nego što odlučite kakvu ćete imati frizuru bilo bi dobro razmisliti što bi najviše odgovaralo vašem obliku lica.

Pogledajte video i uvjerite se kako je jednostavno složiti visoki rep s pletenicom.

Postoji nekoliko oblika, a svaki od njih zahtijeva ispunjenje određenih pravila. Kao primjer najbolje je uzeti okrugli tip lica gdje se najviše preporučaju frizure koje idu na povećanje volumena.

Pogrešan je način razmišljanja kako sami ne možete napraviti posebnu frizuru. Iako su frizeri stručnjaci za to područje činjenica je kako je samo malo dobre volje i prije svega truda dovoljno da bi imali frizuru iz snova. Ne treba isključiti ni pomoć prijatelja, ili članova obitelji.

Za sve one koji žele sami napraviti frizuru mogu slobodno pokušati s pletenicama. Da, one su se ponovno vratile i zauzele sam vrh modnih trendova. Najbolje kod pletenica što vam omogućuju bezbroj varijacija.

Svjetski poznate zvijezde poput glumice Blake Lively pokazale su kako su pletenice svakako “in” i kako savršeno mogu odgovarati svečanim prilikama, ali isto tako i onima malo više casual.

Osim pletenica svakako treba spomenuti i ležerne punđe. Dovoljno je samo malo natapirati prednji dio i nakon toga zavezati kosu u rep s tankom gumicom. Prilikom provlačenja kose pazite da ne izvučete cijeli rep. Ono što je ostalo omotajte oko gumice.

Autor: S.Š. Foto: Djevojka s loknicama, Foto: rockey/Shutterstock