Kako riješiti nadutost

šalica jogurta

Stojite pred ogledalom i čini vam se kao da vam je trbuh veći, a znate da se niste udebljali jer ste se nedavno vagali? Radi se o situaciji u kojoj ste se našli već nekoliko puta i nije vam jasno što se događa? Jeste li razmislili da je u pitanju nadutost?

Nadutost je stanje organizma koje zahvaća sve više ljudi, a najviše zbog nepravilnog načina života što se najviše odnosi na nezdrave prehrambene navike. Želite da taj neugodni osjećaj nestane što prije i da možete zakopčati traperice bez problema? To je moguće zahvaljujući savjetima uz koje ćete se bolje osjećati.F

Pokušajte neko vrijeme smanjiti unos ugljikohidrata za koje se pokazalo da pomažu zadržati vodu u organizmu, a zbog čega dolazi do nadutosti. Kako bi bili sigurni da će ubrzo uslijediti rezultati, nikako nemojte jesti namirnice bogate ugljikohidratima prije spavanja. Kasne večere nikada nisu bile dobre, a ako ste već gladni pojedite nešto lakše.

Zbog nadutosti se nećete samo loše osjećati nego ćete ujedno imati i bolove te probleme u radu probave. Sve to može nestati ako prehranu obogatite namirnicama poput jogurta, koje u sebi imaju bakterije što pomažu prilikom boljeg rada probave i sprječavanja nadutosti.

Izbjegavajte gazirana pića koja su najzaslužnija za pojavu nadutosti najviše zahvaljujući mjehurićima. Umjesto nezdravih gaziranih pića radije popijte vodu ili prirodni cijeđeni sok koji ste sami napravili.

Važno je smanjiti višak tekućine koji se stvorio u organizmu, a kao jedan od saveznika može poslužiti i kalij. Njega ćete pronaći namirnicama poput šparoga, banana, rajčica i oraha. Ako već niste dodajte ove namirnice na svoju listu i počnite što prije s konzumacijom.

Pored zdravih namirnica s kojima ćete uskoro riješiti sve tegobe pomognite si s nekom od aktivnosti. Pronađite ono što vas najviše veselite i počnite se što više kretati. Nije važno kakva će to biti aktivnost, bitno je da ste u pokretu, šetnje ili grupne vježbe na aerobicu.

Zaboravite na nezdravu hranu kao što je ona koja u sebi sadrži veliku količinu masnoća. Vrijeme je da se osjećate dobro u svom tijelu, a to je moguće jedino uz pomoć određenih savjeta.

Autor: S.Š., Foto: ArtFamily/Shutterstock