Kako promijeniti svoj život

promjena života

Zastanite na trenutak, okrenite se oko sebe i pogledajte utječe li ovaj trenutak, mjesto i ljudi oko vas na brže kucanje vašeg pulsa, koji pokreće vaše srce. Ako nemate osjećaje leptirića duboko u vašoj duši, pitanja će sama početi izlaziti.

Ako se ne osjećate ispunjeno i ugodno, ustanite i otiđite. Napravite plan ili ga nemojte napraviti, ali jednostavno otiđite i napustite ovo mjesto, te nađite neko novo. Postoji razlog zašto riječ izlaz zvuči tako dobro jer svaki izlaz znači novi početak, a od toga ne postoji ništa bolje.

Bilo da se radi o novom gradu ili o novom stanu, svaki promjena radi novi početak i promjenu načina na koji živimo. Ono što bi svaka osoba trebala napraviti je dobro pogledati oko sebe i shvatit koliko prostranstva život nudi, te kakve vas sve prilike okružuju i otvoreno čekaju.

Svaki čovjek se barem jednom u životu zasiti života koji živi. Primjerice omiljena hrana nakon nekog vremena više nije omiljena hrana, sve stvari koje vas okružuju nakon nekog vremena postaju dosadne i to je normalno. Iz tog razloga postoje nova iskustva koja nam se događaju te su ona razlog zbog kojeg živimo.

Dok čovjek uživa u udobnosti svog života, ono što najviše priželjkuje su nova iskustva i događaji. U životu nije poanta da propuštate jedan dio života, nego da redefinirate sebe, što znači da trebate isprobavati nove stvari, što češće i što više. Pred vama je cijeli život da uživate i smjestite se, no sada dok ste mladi isprobajte što više izazova u svom životu. Držeći svoje želje u sebi, osjećati ćete se sve gore.

Da bi mogli istinski razumjeti sebe i druge oko vas, morate se pokrenuti. Najbolje ćete se pokrenuti ako se pet puta otvorite prema životu, ako pet puta otvorite svoje srce i isprobate nešto novo. Jedino na taj način vaš život se može promijeniti i osvježiti.

Vaš prvi korak u micanju od onoga što znate, biti će kao da prvi puta učite letjeti. I dok učite letjeti shvatit ćete da ste jedini razlog zaustavljanja ostvarivanja snova, vi sami. Ne morate imati krila kako bi ostvarili svoje želje i snove, vi imate noge, vlakove, zrakoplove, itd. Vi imate svijet pred sobom i neograničene mogućnosti koje vam se nude.

No, da bi se vaše želje ostvarile, prvo morate napustiti gnijezdo. Morate reći zbogom svemu što vas okružuje i u čemu ste odrasli te što vam pruža osjećaj sigurnosti. To je najteži korak, jer ćete se osjećati sami, prestrašeni, te kao stranac i izbjeglica. A sve to samo zato što mislite da postoji nešto bolje od onoga kako vi živite.

Trebate pronaći i steći nova iskustva te se maknuti od dosadne i ustaljene rutine. Ovim potezom shvatit ćete da ne znate sve i da morate još puno toga naučiti. Na taj način imat ćete nova iskustva, avanture i nepredviđenu budućnost. Ne znate koga ćete susresti, gdje ćete doći i što ćete učiniti. No skočiti ćete u novu životnu avanturu slijepo i otvoreno.

Na ovaj način steći ćete nove prijatelje, nove situacija i nova iskustva, koja vam je donio novi način života. Nećete se smiriti dok ne zadovoljite svoju dušu te ćete ostaviti svoje stare prijatelje i krenuti dalje sa novima, svoje jezik zamijeniti drugim jezikom, itd.

Tražeći ljubav zapravo tražite sreću. Jer ljubav je krajnje odredište i jedan od razloga zašto je čovjek svaki dan sretan. To je razlog zbog kojeg je čovjek spreman na promjene i učinit će sve kako bi ju pronašao. Ako mislite da ste pronašli svoju ljubav, trebate ići za njom, bez obzira gdje se ona nalazi, jer samo tamo je vaša sreća.

Ljubav nije vječna, ona može postojati u ovom trenutku, jednoj dozi ili biti prolazna romantika. Ljubav se može dogoditi i s nekim tko neće i ne treba ostati u vašem životu. Ljubav se nikada ne definira po svojoj dužini, nego po njenoj jakosti. Ako ljubav nije potrajala, ne znači da nije postojala.

Morate biti dovoljno jaki i otići od ljubavi koja je završila te krenuti u potragu za novom. Nikada se ne smijete zadržavati tamo gdje vas guši, i imati svoje srce uvijek otvoreno za nešto više. Nikada nemojte prihvatiti i misliti da ne možete imati još jednu ljubav te se ponovno osjećati živim.

Započnite ispočetka! Nikada se nemojte pomiriti sa činjenicom da tako mora biti, jer ne mora i svaki čovjek može i ima pravo za nečim novim i nečim većim. Rodili ste se zato da živite, a živjeti je rađati se iznova svaki dan. Morate se razvijati kao nova osoba, ljubavnik, prijatelj i ulagati u sebe. Zato učite i živite otvorena srca, spremni za nove promjene.

 Autor: A.Z., Foto: Shane White/Shutterstock