Kako produžiti trajanje baterije na mobitelu

savjeti za dulje trajanje baterije

Pametni telefoni su uređaji uvijek gladni električne energije, pa posve napunjenu bateriju potroše za jedan dan. Nema potrebe da vas telefon ostavi na cjedilu. Pročitajte savjete i omogućite bateriji da dulje traje.

1. U izborniku pametnog telefona pronađite Postavke i isključite funkcije Bluetooth, GPS i WI-Fi, ako ih ne koristite redovito.

2. Smanjite osvjetljenje zaslona na najnižu upotrebljivu razinu ili odaberite opciju da se osvjetljenje automatski prilagodi ambijentu u kojem se nalazite.

3. Umjesto fotografije, radije odaberite tamnu pozadinu zaslona.

4. isključite opciju vibriranja mobitela i smanjite jačinu zvona.

5. Neka vam telefon bude hladan, ne ostavljajte ga u automobilu niti izravno izloženog sunčevu svijetlu.

6. Isključite sve aplikacije koje ne koristite. Ako su uključene u pozadini, nepotrebno troše energiju i skraćuju trajanje baterije.

7. Mnogi telefoni imaju aplikaciju za kontrolu potrošnje energije koja optimira njeno korištenje. Isključite je i namjestite potrošnju prema vlastitim potrebama.

8. Ako se nalazite na području na kojem nema signala vaše mreže, isključite mobilni telefon ili mu uključite način rada u zrakoplovu. U suprotnom, telefon će se neprestano pokušavati povezati s mrežom, pri čemu će trošiti energiju.

9. Ako ne upotrebljavate mobilni telefon za preuzimanje podataka, nego samo za pozive i slanje tekstualnih poruka, prebacite vezu sa 3G na 2G, ako je moguće, jer je 3G veza bitna za brz prijenos podataka, a za prijenos glasa dovoljna je 2G veza, koja troši manje energije.

10. Kupite vanjsku bateriju. Dostupne su za razne telefone u obliku kutijice koja rad telefona produlji za nekoliko sati. Ipak, morate biti spremni na dodatnu težinu i prostor koji zauzima kutijica.

Pametni telefoni uređaji su za sve. Isključivanjem funkcija koje ne koristite usporit ćete trošenje baterije i omogućiti brži rad telefona.

Autor: S.G., Foto: Goodluz/Shutterstock