Kako preživjeti radni dan

Žena na poslu

Novi radni dan i tjedan su pred vama, a vi niste ni najmanje raspoloženi za njega. Kako bi ga što lakše započeli i uspješno izgurali do kraja, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam u tome pomoći.

Kako bi što više smanjili stres na poslu, obvezno si na početku tjedna te na početku svakog radnog dana napravite raspored obveza koji morate napraviti, pazeći da zadatke obavljate prema hitnosti i važnosti. No, ukoliko vam neki određeni zadatak predstavlja stres, pripremite se na njega posebno, te si dajte malo vremena. Obavljajući zadatke prema rasporedu, brže i lakše će vam proći radni tjedan, a da se niste okrenuli, te ćete imati manje stresa u svome životu.

Pokušajte ne biti uvijek heroj! Koliko god da ste jaka i sposobna osoba, i vama kao i drugima je ponekad potrebna pomoć i predah, pa se ne sramite to i zatražiti! Ako neke zadatke jednostavno ne možete obaviti sami, jer imate osjećaj da pucate po šavovima, pokušajte ih obaviti uz pomoć kolega ili zatražite savjet od kolega kako ih možete sami napraviti u roku.

Nije sramotno tražiti savjet pa se nemojte sramiti, a isto tako ako vam je potreban predah te ukoliko nemate snage za dalje. Zatražite od svog nadređenog stanku i mali predah, možda nekoliko dana slobodno ako je to moguće, jer čim se malo odmorite, puno efikasnije i bolje ćete obavljati zadatke koje trebate obaviti, a koji vam u ovom trenutku predstavljaju veliki problem.

Ako želite razdvojiti privatno od poslovnog, te sakriti na poslu svoje emocije i djelovati kao osoba koja ima sve pod kontrolom, ono što trebate je naučiti kontrolirati svoje emocije, te naučiti kontrolirati svoj izraz lica.

Vaš izraz lica govori puno o vama i onome što osjećate kada se nađete u nekoj situaciji, a ako želite odavati dojam kako vas posao ne može pogoditi, te kako držite sve pod kontrolom, važno je da se znate kontrolirati.

Ne miješajte privatne probleme s poslovnima te kada dođete na radno mjesto, privatno ostavite doma, kao i obrnuto! Na poslu se bavite samo svojim poslovnim zadacima i problemima, kako ne bi bili ometeni te radili nešto krivo.

Autor: A.Z., Foto: Viktor Gladkov/Shutterstock