Kako prevladati sramežljivost

kako prevladati sramezljivost

U većini slučajeva, povod sramežljivosti su nerealna očekivanja od samog sebe i pretjerani strah od neuspjeha. Neki ljudi, na primjer, da savršeno lako i samouvjereno mogu izaći na kraj s bilo kojom društvenom situacijom. Kad ne ispune nerealne standarde koje su sami postavili, osjećaju se neuspješnima i boje se ponovnog pokušaja.

Druge pak osobe imaju potrebu da ih svi ostali prihvaćaju i potvrđuju njegove postupke – što je praktički nemoguće – i uznemiruje ih i najmanje odbijanje, bilo ono stvarno ili umišljeno.

Većina osoba u sebi nosi mješavinu sramežljivosti i samouvjerenosti. Pojedine situacije ili osobe čine ih vrlo sramežljivima – dok su u nekim drugim situacijama ili društvu drugih osoba savršeno samouvjerene.

Prvi korak prevladavanja sramežljivosti jest otkriti tko ili što je uzrokuje. Otprilike tjedan dana bilježite svaku prigodu u kojoj ste osjećali sram. Obratite pažnju na osobe koje su uključene i na svoje reakcije – na svoje misli i osjećaje, kao i na ponašanje.

Nakon nekog vremena proučite svoje bilješke. Može li se prepoznati uzrok u ponašanju ili situacijama? Radi li se o posebnim osobama, situacijama ili temama razgovora koji uzrokuju vašu sramežljivost? Koje su vaše misli, strahovi i osjećaji u tim okolnostima? Zašto reagirate tako?

Mnogi ljudi osjećaju se nelagodno kad prilaze osobama na određenim položajima, na primjer liječnicima, učiteljima ili službenicima lokalnih vlasti kad im je potrebna pomoć ili kakva informacija – boje se da će se osramotiti ispavši “glupi” ili “smiješni”.

Neke osobe postanu šutljive i zanijeme pred osobama s kojima zaista žele biti druželjubivi nerazumno misleći da im se neće svidjeti. Obično dok razgovaraju s tom osobom, izbjegavaju kontakt očima i ubrzo im ponestane tema za razgovor.

Pokušajte promijeniti misli ili osjećaje koji su povod vaše sramežljivosti. Na primjer, ako morate zatražiti neke informacije, recite sami sebi da niste ništa gluplji od bilo koje druge osobe, da vaše pitanje svakako zavrjeđuje odgovor i da imate potpuno pravo na tu informaciju.

Također, pomaže i usvajanje nekih osnovnih razgovornih vještina. Na primjer, češće iznosite svoje mišljenje i osjećaje u razgovoru s drugim osobama – to pomaže u nastavku razgovora.

Iznosite dodatne informacije o sebi. Kad postavljate pitanja o nekome, neka to budu pitanja na koja se ne može odgovoriti sa da ili ne, tako da druga osoba mora odgovoriti s više riječi.

Autor: S. G., Foto: Andresr/Shutterstock