Kako povećati volumen kose

zdrava kosa
Zdrava kosa, rockey/Shutterstock

Lijepa, njegovana i gusta kosa nešto je što ne može imati svaka žena. Nekima je to genetski uvjetovano, dok su druge svoju kosu predugo tretirale lošim sredstvima, odnosno preparatima. Nekvalitetni šamponi, prečesta pranja, feniranja, ravnanja i kovrčanja često dovode do tanke, beživotne kose bez volumena.

Želite li povećati volumen svoje kose, osvježiti je i dovesti u prijašnje stanje, trebali biste biti svjesni da je to proces koji traje dugo. Ne možete kosu dovesti u red za samo nekoliko dana i par tretmana. Za to će vam trebati vremena, ali se itekako isplati.

Jedno idealno rješenje kada je u pitanju volumen kose nalazi se u maslinovom ulju i njegovim proizvodima. Naime, maslinovo ulje odlično je za oživljavanje beživotne, oštećene i suhe kose, upravo zbog svojih hranjivih nutrijenata koje sadrži.

Pogledajte kako povećati volumen kose na prirodan način.

Oni kosu štite, hrane potrebnim sastojcima i ona odmah izgleda mnogo ljepše. Kada na kosu stavljate maslinovo ulje, pripazite da ga ne stavite previše. Nemojte ga stavljati nakon pranja, već netom prije, a par manjih čajnih žlica bit će vam sasvim dovoljno.

Žlice maslinovog ulja možete pomiješati sa par kapi vode, obične destilirane ili jednim manjim jajetom. Mješavina ovih sastojaka, koji se zasigurno nalaze u svakoj kuhinji, odlična je za sjaj kose i njen volumen.

Pogledajte kako povećati volumen kose na tjemenu.

Neka maslinovo ulje, jaje i voda odstoje na kosi barem dvadesetak minuta, a zatim biste trebali kosu što temeljitije oprati. Perite je kao što to radite i inače, šamponom i regeneratorom. Kako bi kosa izgledala što zdravije, nemojte je sušiti fenom, već je pustite da se osuši sama.

Naime, sušenje samo dodatno oštećuje vrhove kose i njeno vlasište, ona postaje sve tanja i bez volumena. Zapamtite, vaša kosa se ponaša onako kako je tretirate. Pokušajte je u ove ljetne dane što manje peglati, kovrčati i za samo nekoliko dana vidjet ćete razliku.

Do potpunog oporavka trebat će proći nešto više vremena, ali ćete biti i više nego zadovoljni dobivenim rezultatima. Sretno!

Autor: D.Š. Foto: Zdrava kosa, rockey/Shutterstock