Kako povećati memoriju na mobitelu

kako povećati memoriju na mobitelu

Koliko god bila velika memorija ne mobitelu, s vremenom ćete ju popuniti brojnim fotografijama, filmovima, aplikacijama, slikama i glazbom. Kako se memorija sve više puni tako dolazi do problema u radu mobitela čije funkcije počinju usporavati. Kako povećati memoriju na mobitelu?

Važno je s vremena na vrijeme obaviti čišćenje mobitela zahvaljujući čemu ćete još dugo moći koristiti željeni uređaj koji neće biti zagušen brojnim sadržajem.

Kako bi imali bolji uvid u svoj mobitel i tako znali što se događa, savjetuje se da spojite mobitel na računalo uz pomoć kabla. Njega ste dobili s mobitelom. Zatim treba uz pomoć softvera premjestiti podatke s mobitela na računalo i obrnuto.

Provjerite sve instalirane aplikacije i uklonite ono što niste koristili posljednjih nekoliko mjeseci jer pojedine aplikacije mogu zauzimati i preko 1 GB. Problem su najveće datoteke koje uključuju filmove i fotografije.

Jeste li čuli za oblak? Umjesto dosadašnjeg načina pohranjivanja podataka na tvrdi disk, možete ih spremiti na oblak. Radi se o velikim centrima za spremanje podataka kojima se može pristupiti uz pomoć interneta.

Fotografije i filmovi koji zauzimaju najviše prostora mogu se pohraniti na internetu, bilo da se radi o iCloudu, oblaku koji čuva sve potrebne datoteke ili Google driveu. Željene datoteke kada ste pohranili na posebno mjesto treba potom izbrisati s mobitela kako bi oslobodili memoriju.

Kada želite ponovno pogledati željene slike potrebno je otići na određeno mjesto na internetu te ih ponovno vratiti na mobitel ako to želite.

Problem može biti elektronička pošta koja isto tako zauzima velik prostor u memoriji. Ako ne želite razmišljati o tome da bi vam mobitel mogao biti zagušen, uzmite si vremena i izbrišete sve poruke koje vam više ne trebaju ili se radi o novostima na koje ste se pretplatili.

Pojedini mobiteli imaju mogućnost proširivanja memorije stavljanjem SD kartica u predviđena mjesta na telefonu. Spomenuta opcija nije moguća kod iPhonea zbog toga što svaki iPhone ima ugrađenu memoriju.

Svaka uslikana slika kao i video imaju posebno značenje i kako ih ne bi izgubili te isto tako zbog njih usporili mobitel, pazite da ih redovito spremate na predviđeno mjesto kojem ćete uvijek moći pristupiti i koje će biti zaštićeno. Neka mobitel traje što duže.

Autor: S.Š., Foto: Champion studio/Shutterstock