Kako potrošiti više kalorija

jogurt za doručak

Kako potrošiti više kalorija i napokon doći do željene kilaže? Promjena životnih navika s drugačijom prehranom i učestalim vježbanjem rezultirat će ostvarivanjem cilja, a to je vitka linija bez masnih naslaga na nogama i trbuhu. Važno je potrošiti više kalorija nego što ste ih unijeli u organizam.

Problem je što mnogi nemaju vremena za redovito vježbanje zbog kojeg je potrebno odlaziti u teretanu ili na aerobic, a kod kuće se ne mogu natjerati i biti disciplinirani te svaki dan izdvojiti pola sata vremena za oblikovanje tijela i definiranje mišića.

Postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći, a osim vježbanja koje nije dobro samo za gubitak kilograma nego i za bolje zdravlje, postoje navike uz koje ćete se brzo naći na dobrom putu prema željenom izgledu.

Prvo pronađite način kako da se što više krećete. Ukoliko vam je posao takav da morate sjediti do osam sati pokušajte svako malo prošetati i rastegnuti noge te izbjegavati sjedenje s prekriženim nogama. Nakon posla prošećite po naselju i nastojte češće koristiti javni prijevoz umjesto auta.

Kako bi potrošili više kalorija nastojte jesti namirnice bogate proteinima koje se nalaze na jelovniku skoro svake dijete. Zahvaljujući njima povećat će se broj kalorija koje ste potrošili. Namirnice bogate proteinima su one životinjskog porijekla poput piletine, teletine te sve ostale poput orašastih plodova, mlijeka, jaja, jogurta itd.

Krenite sa zdravom i uravnoteženom prehranom koja će se sastojati od nekoliko manjih obroka, svaka četiri sata. U organizam je potrebno unositi namirnice koje sadrže spojeve zbog kojih će se ubrzati metabolizam pa i potrošnja kalorija. Najbolji način je konzumacija zelenog čaja, napitka odličnog za detoksikaciju i izbacivanje iz tijela svih štetnih sastojaka.

Dok ste vani u šetnji ili se vraćate s posla pokušajte mijenjati intenzitet. Krenite sporije, zatim na jednu minutu ubrzajte i opet usporite. Isto možete učiniti dok vozite biciklo. Krenite s laganim pedaliranjem te ubrzajte. Samo uz aktivnosti te zdrave namirnice vaše će se kalorije trošiti nevjerojatnom brzinom.

Autor: S.Š., Foto: auremar/Shutterstock