Kako potaknuti rast obrva na prirodan način

oblikovane obrve

U posljednje vrijeme većina žena muku muči s rastom obrva. Razlog zašto je to tako krije se u tome što su u jednom periodu u svom životu previše počupale obrve te ih na taj način stanjile i dovele ih do jako usporenog rasta.

Druga strana je u genetici, a treća uslijed nekih hormonalnih poremećaja ili stresnih situacija. Donosimo vam prirodne metode kako potaknuti rast obrva kako biste opet imali lijepe, guste i pravilno oblikovane obrve kao nekada.

Ricinusovo ulje se pokazalo kao jako djelotvorno kada je u pitanju rast obrva. Naime, ulje ricinusa u sebi sadržava aktivne čestice koje pozitivno utječu na bjelančevine i aminokiseline u sastavu dlake i duboko prodiru u stanicu korijena dlake te ubrzavaju proces rasta.

Za najbolje rezultate preporuča se korištenje ricinusovog ulja prije spavanja tako da se na područje obrva ulje nanese blazinicom i utapka. Nikako ne zaboravite skinuti šminku prije nanošenja ulja kako bi se ulje što bolje moglo upiti u pore kože.

Osim ricinusovog ulja i ulje ružmarina se preporučuje za rast obrva. Naime, ono potiče bolju cirkulaciju te i jača korijen dlake obrva. I ulje kadulje se preporuča za uspješno poticanje rasta obrva.

Koji su još prirodni načini kojima možete potaknuti njihov rast provjerite u videu!

Kako biste postignuli što bolje rezultate, tretmane s uljima koristite prije spavanja jer su ulja dosta masna pa se ne preporuča korištenje tokom dana kada nismo u stanju mirovanja i kada smo na javnim mjestima.

Kada postignete željeni oblik i gustoću obrva, nastojte taj prirodni oblik njegovati i dalje i odolite nepotrebnom čupkanju. Uvijek možete potražiti pomoć stručnih osoba kao što su kozmetičari ili vizažisti kako biste bili sigurni da su vaše obrve u pravim rukama.

Za bolji rast obrva se preporuča jesti hranu bogatu vitaminima i mineralima kako bi se i matične stanice u korijenu mogle oporaviti u potpunosti. Zato biste trebali konzumirati hranu poput svježe ribe, jaja te mlijeko i mliječne prerađevine bogate bjelančevinama i proteinima.

Autor: A.B., Foto: Victoria Andreas /Shutterstock