Kako potaknuti cirkulaciju u stopalima

masaža stopala

Svaki muškarac i žena na svijetu se susreću sa utrnutim nogama, hladnim stopalima i trncima u nogama. Najčešći navedeni simptomi su kod žena jer su ipak one nježniji spol, a i većina žena voli nositi visoke štikle koje izazivaju bol, napetos i ukočenost stopala.

Kako biste takve tegobe spriječili, donosimo vam metode kojima to i uspijeti, i to na prirodnoj bazi i trudu.

Cirkulacija stopala se slobodno može nazvati bolešću modernoga doba kada ljudi najviše vrijeme svoga života provedu u tijesnoj obući i sjedeći tokom dana, pogotov ako im se posao temenlji na rad za računalom.

Za bolju cirkulaciju stopala, preporučuje se svakodnevno hodanjem barem sveukupno od pola sata kako bi krv mogla nesmetano kretati se po svim žilama unutar tijela.

Na poslu uzmite dovoljno vremena za sebe kako biste se razgibali i to po desetak puta dnevno. Primjetiti ćete da su vaša stopala u boljem stanju nakon učestalog razgibavanja.

Prilikom kupovine odjeće, pripazite kojeg je materijala odjeća kako bi vaša stopala imala dovoljno zraka te se ne bi suvišno znojila te također koliko je velika obuća kako ne biste zaustavili cirkulaciju u stopalima.

Navečer si priuštite kupku za stopala s mentom, eukaliptusom ili čajevcem.

Menta je poznata po tome da odlično djeluje na cirkulaciju i vraća prokrvljenost organizmu.

Nekoliko kapi eteričnoga ulja ulijte u toplu kupku i morsku sol te ostavite stopala oko 20 minuta kako bi stopala dobila sve hranjive tvari.

Eukaliptus ima slična svostva kao i menta te je vrlo ugodna i svježeg mirisa nakon kojeg ćete se osjećati energičnije.

Ulite li u kupku i morsku sol, koža na stopalima će vam postati mekša te ćete moći zaboraviti na grubu kožu.

Jednom tjedno biste trebali napraviti masažu stopala koja će vam omogućiti lakši život. Bitno je samo da imate precizne i dovoljno čvrste pokrete u smjeru srca kako biste potaknuli bolju cirkulaciju.

Autor: A.B., Foto: Kzenon/Shutterstock