Kako potaknuti cirkulaciju u nogama

kako potaknuti cirkulaciju u nogama

Noge su vam već duže vrijeme ukočene i bole vas? Vjerojatno je u pitanju otežana cirkulacija koja se obično javlja kao posljedica načina života. Važno je znati kako potaknuti cirkulaciju u nogama kako bi što prije zaboravili na nelagodu zbog koje niste mogli raditi sve što ste htjeli.

Cirkulaciju u nogama možete potaknuti na više načina, a dobro je što se ne radi o kompliciranim metodama nego jednostavnim vježbama koje možete napraviti ujutro, za vrijeme posla i navečer. Zahvaljujući tim vježbama nestat će bol koju ste osjećali.

Odlučite li se na vježbe dovoljno je samo da ispružite noge i okrećete stopalo u smjeru kazaljke na satu. Radite koliko možete, a nakon toga odmorite. Uz pomoć ove jednostavne vježbe poboljšat će se protok krvi i doći će do opuštanja mišića. Prije nego krenete s vježbama nastojte se opustiti i paziti da su vam leđa uspravna.

Cirkulaciju u nogama možete potaknuti i uz pomoć laganih šetnji. One ne moraju biti dugačke, dovoljno je da svaki ili svaki drugi dan izađete u kratku šetnju i barem nakratko zaboravite sve obaveze. Šetnje su odlične da odmorite od sjedenja cijeli dan za računalom i da što prije pomognete svojim nogama kako bi opet imale normalan rad cirkulacije.

Ako želite potaknuti bolji rad cirkulacije važno je pronaći način kako da poboljšate protok krvi. Pored vježbi pomoći će i razne masaže. Možete zamoliti nekog od ukućana da vam pomogne ili ćete se radije prepustiti stručnjaku.

Masaža stopala pomoći će osloboditi toksine čije bi zadržavanje moglo dovesti do brojnih bolesti jer upravo se toksini smatraju glavnim neprijateljem imunološkog sustava. Zahvaljujući masaži ubrzo ćete zaboraviti da ste ikada imali problem s cirkulacijom. S masažom će doći do opuštanja opterećenih živaca i mišića.

Želite li potaknuti bolji rad cirkulacije, razmislite o tome da počnete jesti više namirnica koje u sebi imaju dovoljno C i E vitamina.

Puno toga čovjek može sam napraviti ako želi poboljšati kvalitetu življenja i ne čekati doktora ili nekog drugog da mu pomogne. Ono što odluči napraviti može doprinijeti tome da se više ne mora opterećivati s bolestima jer je svjestan da je reagirao na vrijeme.

Autor: S.Š., Foto: kurhan/Shutterstock