Kako postići vitkiju liniju – mali savjeti za velike rezultate

Djevojka jede voće, Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock

Iako vam se čini teško postići vitku liniju, ustvari se ne radi o zahtjevnom zadatku. Potrebno je samo malo discipline, a mi vam donosimo i nekoliko trikova uz pomoć kojih možete izgubiti kilograme i bez gladovanja. Tajna je u tome da ustvari nikada ne budete na dijeti. Prihvatite novi, zdraviji način života i nećete imati potrebe odlaziti na dijete i gladovati. U nastavku donosimo nekoliko malih savjeta koji će dati velike rezultate.

Čaša vode prije obroka

Ako se ne možete suzdržati i jedete preobilne obroke, preporučujemo da prije svakog popijete čašu vode. Riječ je o najzdravijem načinu smanjenja apetita uz pomoć kojeg ćete unijeti manje hrane u organizam, ali i poraditi na dodatnoj hidrataciji tijela. Ne zaboravite niti na unos vode tijekom cijelog dana. Preporučuje se osam čaša vode na dan.

Koristite začine

Istraživanja su pokazala da nešto pikantniji začini poput čilija i curryja mogu dodatno potaknuti sagorijevanje kalorija. Dodajte ih u ručak ili večeru, podarite im nove okuse i u isto vrijeme mršavite na zdrav način.

Spavajte dovoljno

Rezultati provedenih istraživanja govore da osobe koje dovoljno spavaju mogu potaknuti metabolizam za 40 posto. Pokušavajte svaki dan spavati barem osam sati. Imat ćete ljepšu kožu, smanjit ćete podočnjake, bit ćete produktivniji, ali i mršaviji.

Boravite u svijetlim prostorijama

Znate li da boravak u mračnim prostorijama povećava apetit? Unesite u stan više svjetla, koristite svijetle boje prilikom uređivanja. Birajte bijelu, boju breskve, žutu i mint zelenu.

Ne preskačite doručak

Iako ste mislili da možete smršavjeti izbjegavajući doručak, varate se. Doručak je najvažniji obrok u danu, njime potičemo metabolizam i sprječavamo napadaje gladi. Dokazano je da tijelo nadoknadi sve kalorije u večernjim satima. Stoga, hranite se pametno i jedite više manjih obroka.

Pijte zeleni čaj

Jeste li znali da zeleni čaj može “skinuti” 100 kalorija? Zeleni čaj dokazano ubrzava trošenje kalorija, a uz to ima blagotvorni učinak na tijelo. Za vrijeme vrućih ljetnih dana osvježava hladni zeleni čaj s limunom, a tijekom zime, pijte ga toplog uz žličicu meda.

Ne zaboravite na hodanje

Ako ne volite niti jednu tjelesnu aktivnost, uvijek možete u rješavanje dnevnih obveza ubaciti hodanje. Izbjegavajte vožnju automobilom na bližim relacijama, a kada god možete koristite stepenice umjesto lifta.

Autor: M.L., Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock