Kako postići savršeni poslovni izgled

djevojka u sivoj kombinaciji
Djevojka u sivoj kombinaciji, Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Organizacija i samo organizacija! Uz odlično razrađen plan možete se dotjerati u nekoliko minuta i izgledati savršeno. Dobar plan obuhvaća način djelovanja koji se odnosi na svaki dan, a obuhvaća redoslijed sređivanja, što se odnosi na šminkanje i oblačenje. Biranje odjeće dan prije, navečer ponekad je bolje rješenje, jer ćete tako jedino moći u miru razmisliti što vam je najbolje za odjenuti.

Savršeni poslovni izgled proizlazi iz spomenutog plana, a zahtijeva smirenost i staloženost te samopouzdanje. Želite li ostaviti snažan dojam na poslovnom sastanku pored svog dobrog izgleda trebate pokazati i sigurnost u sebe i svoje mogućnosti.

Postići savršeni poslovni izgled moguće je uz više faktora. Potrebno je imati smisao za odijevanje i kombiniranje kako boja tako i različitih odjevnih materijala. Želite li na sebe staviti više boja, morate paziti kako ne bi postignuli suprotan efekt od onog kojem ste se nadali.

Najsigurnija opcija kada su boje u pitanju su sve nijanse sive u paru sa bijelom i crnom. Neki će reći klasično i možda dosadno, ali činjenica je kako su neutralne boje najbolje za skoro sve poslovne prilike.

Upravo pomoću njih ostavljate dojam ozbiljne i modno osvještene osobe koja zna kako se odjenuti u određenom trenutku. Sako, košulja i hlače postali su na neki način zaštitini znak poslovnog izgleda.

Međutim osim njih moguće je određeni look postići korištenjem odjeće kao što su tunika,vesta i haljina. Haljina u kombinaciji s lijepim čarapama i štiklama postići se izgled kakvom ste se nadali. Na sebi možete imati salonke ili čak i čizme na petu.

Hlače na crtu slažu se uz više toga pa tako i vestu, pulover, šal i maramu. Sve ovisi o tome za što se točno dotjerujete. Ako radite u firmi gdje nije određen dress code i gdje imate malo veću slobodu, možete više toga.

Ako radite u firmi gdje je definiran način odijevanja tada treba posegnuti u kreativne vode i prilagoditi svoj stil onome što se traži na poslu. Torbu nemojte zaboraviti, a uz poslovni izgled najbolje će odgovarati malo veća torba u koju možete složiti i spise.

Želite li biti praktični slobodno odaberite poslovnu torbu, ili laptop torbu koja u sebi ima dovoljno pretinaca gdje možete posložiti više toga. Sa spomenutom torbom dobit ćete više toga, a nećete se morati mučiti s barem 2 modna dodatka.

Autor: S.Š.  Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock