Kako postaviti slike na zid

slike soba

Slike bude uspomene u svakom čovjeku. Svima je drago ponekad odvojiti vrijeme i pogledati stare fotografije, te se prisjetiti dragih trenutaka. U nastavku vam donosimo, na koje sve načine možete ukrasiti vaš dom slikama te na taj način osim buđenja dragih uspomena, učiniti vaš dom jedinstvenim i posebnim.

Odaberite značajan zid

Odaberite zid u vašem domu koji ćete prefarbati u jednobojnu boju. Prefarbajte taj zid u boju koja će ga istaknuti. Isprintajte svoje omiljene slike koje želite objesiti na zid, u crno bijelu boju. Uokvirite crno bijele slike u crne ili bijele okvire, i objesite na vaš istaknuti zid.

Foto podmetači i pladnjevi

Svojim najdražim slikama možete ukrasiti i svoje najdraže pladnjeve. Od ovoga nema ništa jednostavnije, samo isprintajte svoje drage slike, izrežite ih na odgovarajuću veličinu, pa ih precizno zalijepite na dno pladnja. Na taj način ćete moći uživati u svojoj najdražoj fotografiji prilikom svakog doručka ili ispijanja kave.

Prirodni ovir

Umjesto kupljenog okvira za fotografije, možete i sami napraviti svoje okvire. Za izradu okvira može vas nadahnuti priroda. Primjerice okvir za fotografiju možete napraviti od prekrasnih oblih kamenčića.

Ljestve galerija

Za galeriju fotografija mogu vam poslužiti i ljestve. Ljestve oslonite na zid, te ih dobro pričvrstite u zid. Na njih učvrstite vijke, na koje ćete kasnije objesiti svoje slike.

Stol od fotografija

Ako imate stol od stakla, sa njegove donje strane možete zalijepiti slike. Tako ćete postići savršen efekt, a i oduševit će sve ukućane i prijatelje, kada će na njemu piti kavu ili večerati.

Ovo je samo nekoliko načina ukrašavanja doma slikama, naravno postoji ih još bezbroj, a ukoliko ne odaberete ni jedan od datih primjera, možete stvoriti neku svoju ideju. Stvaranjem svoje ideje, vaš dom će osim jedinstvenosti zbog fotografija, biti još posebniji jer ima dašak vaše kreativnosti. Na koji god se način odlučili ukrasiti vaš dom slikama, sigurni smo da nećete pogriješiti!

 Autor: A.Z., Foto: zing/Shutterstock