Kako pomladiti kožu

kako pomladiti kožu

Kada je suha koža u pitanju žlijezde lojnice luče nedovoljnu količinu masti, zbog čega ostaje bez sjaja, gubi na elastičnosti, djeluje iscrpljeno i gubi na gipkosti. Kako bi bili sigurni da ćete moći pomladiti kožu, otkrijte korisne informacije koje će vam u tome pomoći.

Kako pomladiti kožu

Starenje kože je nažalost proces koji se ne može zaustaviti, ali uz pomoć odgovarajućih preparata moguće je odgoditi prirodni proces i izgledati mladoliko još dugi niz godina.

Suha koža već na dodir može biti gruba, a i lako se ljušti. Isto tako je osjetljiva na brojne vanjske utjecaje što na kraju može imati za posljedicu prebrzo starenje kože. Zbog toga je dobro znati kako njegovati suhu kožu da bi izbjegli prijevremeno razmišljanje o borama.

Za masnu kožu je važno napraviti preparat koji će omogućiti bolju opskrbu mašću te veću zaštitu kože od isušenja. Postoje brojne namirnice pomoću kojih ćete koži moći pružiti samo najbolje i pritom znati da niste nanijeli ništa što bi joj od sastojaka moglo naškoditi.

Među važnim preparatima za njegu svoje je mjesto pronašlo i mlijeko za čišćenje od ulja avokada i bademova ulja. Radi se o dvije vrste ulja sa sličnom gustoćom poput prirodne kožne masti.

Potrebno je nabaviti 30 ml ulja avokada, 2 žlice meda, 120 ml ružine vodice, 30 ml slatkog ulja badema i 30 g mlijeka u prahu.

Prvo se zagrije ružina vodica i u njoj se otopi mlijeko u prahu i med te se doda avokadovo i bademovo ulje. Sve se prelije u tamnu bocu te dobro protrese. Jednom kada se napravi mlijeko njega je potrebno čuvati u hladnjaku. Lice i vrat možete izmasirati ujutro i navečer te nakon toga ukloniti mlijeko pomoću vlažne blazinice.

Želite li osvježiti lice, bit će potrebno umivanje tinkturom od nevena i ružinom vodicom. Ako želite napraviti ljekovitu smjesu trebat će vam 20 ml tinkture od nevena i 100 ml ružine vodice.

U tamnu bocu dodate ružinu vodicu i tinkturu od nevena, dobro protresete i čuvate na hladnom mjestu. Svako jutro nakon umivanja na blazinicu se nakapa nekoliko kapi tekućine i potom nježno umasira na lice.

Jasno je zašto su prirodne kreme najbolje za suhu kožu. Među ljekovitim kremama i maskama svoje je mjesto pronašla i krema od bijelog sljeza.

Kako bi bili sigurni da ćete se moći pomladiti i pritom sakriti godine, bilo bi dobro nabaviti 120 g temeljne kreme, malo bijelog sljeza, 50 g usitnjenog korijena, 40 g meda i 100 ml destilirane vode.

U vodu se stavi korijen bijelog sljeza i drži do dva sata kako bi moglo nabubriti. Nakon toga se kuha na laganoj vatri pazeći da pritom ne proključa. Nakon što se smjesa ohladi, ocijedi se i doda med. Sve se umiješa u temeljnu kremu i pohrani u odgovarajuće posude.

Dobro je što postoje razne kreme kao i drugi preparati koji će vam pomoći da si oduzmete nekoliko godina i izgledate odlično.

Autor: S.Š., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock