Kako pobjeći s lošeg spoja

Loš spoj, Foto: CREATISTA/Shutterstock

Ponekad se zna dogoditi da završimo na užasno dosadnom spoju za koji jedva čekamo da završi i tražimo načine kako se izvući. Umjesto da odbrojavate minute i preznojavate se zbog neugodnog druženja s osobom koja vam nije zanimljiva, postoji nekoliko pristojnih načina da se izvučete s lošeg spoja.

Evo kako možete otići s lošeg spoja, a da pri tom ne ispadnete bezobrazni i ne povrijedite drugu stranu.

Morate biti na drugom mjestu za pola sata

Već nakon prvih nekoliko minuta možete shvatiti postoji li među vama privlačnost ili ne, zato odmah na početku spoja recite da od prije imate neki dogovor i da ćete morati otići za pola sata. Čak i ako ste krivo procijenili na početku i shvatite da vas ipak privlači, niste upropastili šansu za drugi spoj.

Pametno birajte mjesto na koje idete

Kad dogovarate spoj radije birajte kafić umjesto odlaska u restoran. Ako se odlučite za restoran, trebate čekati da naručite hranu, zatim da ona bude spremna i da ju oboje pojedete, a to se može odužiti. U kafiću ne morate čekati previše, možete ga napustiti čim ispijete kavu ili za što ste se već odlučili.

Imali ste naporan dan

Dug i naporan dan na poslu, rani sastanak sljedećeg jutra ili neki sličan izgovor koji će vas činiti preumornima za druženje također može poslužiti da se izvučete s lošeg spoja. Ljubazno objasnite da biste trebali poći kući jer se morate odmoriti nakon napornog dana ili se pripremiti za obaveze koje vas čekaju sutradan.

Ono što biste svakako trebali izbjegavati je “lažni poziv” prijatelja/prijateljice u nevolji jer je to već izlizana fora koju svi kuže. Ako vas osoba s kojom ste otišli na spoj nimalo ne privlači, odmah na početku recite kako mislite da biste bili dobri prijatelji. Gotovo je sigurno da druga strana neće na to pristati, nego će i sama htjeti da spoj što prije završi. Nitko tko je u potrazi za vezom ne želi biti samo prijatelj s osobom koja mu se sviđa.

Jedan od najučinkovitijih načina da prekinete loš spoj jest da budete iskreni, ako je to moguće. Ljubaznim tonom objasnite kako vam je drago da ste se našli, ali da jednostavno ne mislite da biste bili dobar par. Druga osoba bi vas trebala razumjeti i cijeniti to što ste iskreni.

A.V., Foto: CREATISTA/Shutterstock