Kako pobijediti loše raspoloženje

nasmijana žena

Koliko ste puta u životu bili loše raspoloženi? Sigurno mnogo puta, a znale su vas naljutiti razne situacije u kojima ste bili nemoćni i niste znali što učiniti. Dobro je što postoje načini kako pobijediti loše raspoloženje uz nekoliko trikova.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da sve osobe koje veći dio vremena provode sjedeći, podložnije su promjenama raspoloženja i napadajima depresije. Mnogi stručnjaci još jednom naglašavaju koliko je važno kretanje, jer se tako oslobađa hormon sreće.

Kako bi pobijedili loše raspoloženje nastojte svaki dan pronaći dovoljno vremena za odrađivanje nekoliko setova vježbi. Ako ne želite odlaziti u teretanu bit će dovoljna i šetnja po naselju. Vrlo brzo ćete primijetiti koliko se bolje osjećate i kako je loše raspoloženje jednostavno nestalo.

Poznato je kako tijekom radnog vremena nekoliko puta doživite pad energije i nakon toga kreće i loše raspoloženje. Umjesto da pijete kavu i jedete čokoladu nastojte tijekom dana pojesti nekoliko manjih obroka. Oni će vam podići energiju i oraspoložit vas te pomoći da odradite uspješno svaki radni dan.

Teško je očekivati da loše raspoloženje možete pobijediti zauvijek, ali pomaže i ako ga se riješite barem nakratko. Izbjegavajte gledanje televizije i svih onih emisija zbog kojih se osjećate lošije. Umjesto vijesti pročitajte dobru knjigu.

Ako želite povećati djelotvornost tijekom dana bilo bi dobro odspavati do 8 sati svaku noć. Pogrešno je vjerovati kako ćete nakon 10 do 12 sati sna biti odmorniji. Nakon toliko sati spavanja čovjek je samo umorniji. Razdražljivost i nemoć produkti su prekomjerne količine spavanja.

Nastojte svaki dan ispred sebe imati nekoliko manjih ciljeva koji ćete moći odmah ispuniti i uz koje ćete se bolje osjećati. Svaki dan jedna mala pobjeda znači i bolje raspoloženje te puno pozitivne energije, a na čemu će vam biti zahvalni i vaši suradnici te najbliži članovi obitelji.

Autor: S.Š., Foto: Andresr/Shutterstock