Kako otjerati komarce

ulje lavande

Koliko ste puta željeli uživati s prijateljima na terasi ili dvorištu, ali to vam nisu dozvoljavali dosadni komarci? Nažalost radi se o uobičajenoj i svakodnevnoj situaciji tijekom određenih godišnjih doba kada je teško zamisliti da se možete izvući bez barem jednog ili dva uboda.

Na tržištu su se zato pojavila razna sredstva koja garantiraju rezultate i djelovanje, a to je bezbrižni boravak vani bez straha da ćete nakon toga izgledati poput sira s brojnim rupicama. Ali koliko u tome ima istine i koliko su ta sredstva zapravo bezopasna?

Teško je povjerovati kako u njima nema tragova kemije koju ćete kasnije upiti u svoju kožu i koji će nakon toga uzrokovati neke druge probleme. Dobro je što postoje prirodne metode na koje se možete osloniti.

Prije no što provjerite kako se na prirodan način zaštititi od komaraca, u našem videu donosimo prijedlog kako napraviti jednostavnu zamku za komarce. Svakako pogledajte i riješite ih se zauvijek!

Banana je jedna od namirnica koja garantirano pomaže protiv komaraca, a sve što trebate učiniti je namazati ruke i noge untrašnjom stranom kore. Dokazano je kako komarci ne podnose ovo voće. Pokušajte i uvjerite se koliko su dobre.

Druženje na zraku bit će puno ugodnije i bezbrižnije uz pomoć maslinovog ulja. Prije nego što se smjestite na svojim vrtnim stolicama, uzmite nekoliko posuda s vodom i ukapajte par kapi maslinovog ulja. Ova dobitna kombinacija pomaže otjerati iritantne nametnike.

Ukoliko vas je komarac već upiknuo, rješenje možete potražiti u ulju čajevca koje smiruje mjesto na kojem se nalazi ubod. Osim toga on je odličan i kod tjeranja insekata. Ono što trebate učiniti je pomiješati vodu i ulje čajevca te pošpricati na kožu svaki put prije nego izlazite van.

Kako bi izbjegli ubod komarca pijte jabučni ocat. Radi se o mirisu koji će osjetiti samo komarci, a vi se ne morate brinuti kako će ga još netko osjetiti. Pomiješajte u 3 dcl vode 4 žlice octa i malo meda.

Tijelo možete zaštititi od uboda tako što ćete u maslinovo ulje nakapati nekoliko kapi lavande. Koža će biti mekana i sigurna od uboda. Odaberite najbolji način kako ćete zaštititi svoje tijelo.

Autor: S.Š., Foto: viki2win/Shutterstock