Kako ojačati imunitet na prirodan način

med

Svaka osoba morala bi voditi računa o svom zdravlju, paziti da jede zdravu hranu obogaćenu mineralima, vitaminima i vlaknima. Osim zdrave i uravnotežene prehrane svatko od nas morao bi voditi aktivan život i svaki dan napraviti barem dvije vježbe.

Za vježbanje ne morate odlaziti teretanu, možete ih napraviti i kod kuće. Vježbanje i zdrave namirnice te pozitivan način razmišljanja glavne su odrednice za kojima se moramo povoditi ako želimo imati jak imunitet. Od njega sve kreće, jer ako ne postoji zaštita unutar našeg organizma, tada će tijelo sve više biti podložno raznim bakterijama i infekcijama.

Kako ojačati imunitet na prirodan način? Pitanje koje si svatko od nas postavlja, a odgovor je cijelo vrijeme tu. Lijekovi su potrebni, ali ne za svaku tegobu koju osjetimo. Najbolje što možete učiniti za svoj organizam je da mu pomognete bez dodataka u kojima se nalazi kemija.

Pokušajte svaki dan uzeti malo vremena za grgljanje. U čašu mlake vode stavite malo soli i počnite grgljati. Na taj ćete način očistiti svoje grlo od bakterija, a prema mišljenju znanstvenika iz Japana pokazalo se da spomenuti tretman smanjuje mogućnost prehlade za 34%.

Izbjegavajte prženu hranu. Svaki put tijekom prženja dolazi do oslobađanja nezasićenih masnih kiselina koje dovode do slabljenja imuniteta. Jeste li znali da ih ima i u gotovim proizvodima i slasticama? Bilo bi najbolje kada bi tijekom kupovine pažljivo čitali deklaracije na svim sumnjivim proizvodima.

Uvedite kao naviku crni čaj. Svaki dan jedna šalica crnog čaja znači puno. Crni čaj je poznat po jedinstvenim antioksidansima koji dovode do povećanja proizvodnje interferona u dva tjedna. Med je još jedna namirnica koju ne bi smjeli izbjegavati, a svaki dan žlica meda vaš je put prema zdravlju.

Jeste li znali da pozitivan način razmišljanja doprinosi boljem zdravlju? Prema istraživanju provedenom u Illinoisu pokazalo se da petnaest minuta pozitivnog razmišljanja na dan može imati veliki učinak na imunitet.

Autor: S.Š., Foto: auremar/Shutterstock