Kako odabrati tekući puder

puder1

Da bi pri šminkanju poboljšali vaš cjelokupni izgled bitno je dobro nanijeti podlogu. To se možda čini jednostavnim, stavite malo pudera, protrljate i gotovi ste. Nije baš tako, i znamo da je to dosadniji dio šminkanja, ali ne biste ga trebali zanemariti. Kada se već šminkate, onda to napravite kako treba.

Da bi pronašli savršenu podlogu trebate se malo potruditi. Puder može ispasti presvijetao, pretaman, prenarančast, preružičast itd. Kada idete u kupovinu pudera, nabolje da idete za vrijeme dana i ponesete si malo ogledalo. Pri odabiru pudera najbolje je odmah uzeti tri nijanse koje vam se čine najsličniji vašoj puti. Nesite sva tri pudera duž linije čeljusti. Nakon toga procijenite koja izgleda gotovo nevidljivo na vašoj koži. Svjetlost u drogerijama i parfumerija nije dobra pa se nemojte oslanjati na njih nego odšećite do prozora. Ako vam se svaka linija svidi, isprobajte pudere nekih drugih brandova. Samo strpljivo i pronaći ćete svoju savršenu nijansu.

Kako dolaze topliji dani sve više smo vani na suncu pa nam različiti dijelovi lica mogu biti različite nijanse. Najčešće su tamniji nos i čelo, dok je čeljust svjetlija iako do nje dopire ista količina sunca. U tom slučaju nije loše imati dvije nijanse pudera kako biste stvorili što prirodniji efekt. Tamniju boju ćete stavljati na tamnije dijelove lica, a svjetliji puder na ostatak lica.

Morate znati izabrati odgovarajuću formulu pudera za vaš tip kože. Za masnu kožu treba uzeti matirajući puder ili ga kombinirati sa puderom u prahu, a za suhu kožu treba uzeti puder koji ima hidratantnu podlogu poput shea maslaca. S normalnom kožom možete eksperimentirati, ali najbolje je koristiti tekući puder jer najbolje izgleda na koži.

Dobro je imati kupolasti široki kist kojim ćete nanositi puder. Ne trebate na svaki dio vašeg lica nanijeti istu količinu pudera. Svatko ima različita problematična područja na licu pa ih se tako treba i tretirati. Ovakav kist će vam omogućiti dobro prikrivanje na svim dijelovima lica.

Autor: S. G., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock