Kako odabrati pravi bronzer

bronzer na licu
Bronzer na licu, Foto: Seprimor/Shutterstock

Preplanula put je oduvijek bila privlačna pogotovo za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci kada je trebalo nakon dva mjeseca dokazati da ste bili na moru. Međutim treba znati kako su ta vremena iza nas budući da brončani ten možete imati u bilo koje doba godine. Naravno osim solarija i ostalih preparata, tu je i čuveni bronzer, savršen dodatak za svaku žensku torbicu.

O čemu se zapravo radi? Naime za sve one koji ne znaju bronzer je savršen dodatak svakom puderu za sve one koji žele malo postići osunčanu boju kože i to upravo na najvidljivijem mjestu i to licu, pogotovo za vrijeme hladnih dana kada smo natrpani s više slojeva odjeće.

Na temelju višegodišnjeg iskustva pokazalo se kako nije jednostavno samo tako odabrati odgovarajuću nijansu, a osim toga i pakiranje. Naime ako niste znali bronzer dolazi u prahu, kamenu i naravno kao tekući. Na vama je da odaberete, a sve ovisi o tome kakvu teksturu kože imate.

Naravno kod kupnje treba paziti da odaberete pravu nijansu. Ako niste sigurni pokušajte izabrati bronzer koji je samo za nijansu svjetliji od vašeg tona. Najbolje bi bilo probati na dnevnom svjetlu tako da ćete biti sigurni kod odabira prave boje.

U obzir treba uzeti i vašu prirodnu boju kože. Dakle ako ste osoba svjetle puti tada bi vam najbolje odgovarali bronzeri boje breskve. Osobama srednje tamne boje odgovarali bi bakreni ili zemljani tonovi, a za tamnu put preporučuju se bronzeri čokoladnih i zlatnih tonova.

Za sve s normalnom ili mješovitom kožom preporuča se nanošenje bronzera u prahu. Isti možete upotrijebiti i ako imate masni tip kože, s tim da treba imati na umu da će koža možda izgledati malo tamnije.

Tekući su najbolji za osobe koje imaju suhu kožu, no njihova najveća mana je upravo to što se jako teško nanose, odnosno teško je postići ujednačenost pogotovo ako ste prije nanijeli puder. Idealno rješenje je bronzer u obliku gela i kreme. Jednostavni su za nanošenje i odgovaraju svakom tipu kože.

Autor: S.Š.  Foto: Seprimor/Shutterstock