Kako odabrati parfem

nanošenje parfema

Mnogo je toga što ljudi smatraju svojim zaštitnim znakom, a osim kose koja se nalazi visoko na listi tu su i parfemi. Iako neki smatraju kako im nisu potrebni, mirisi su dio svake osobe i pored toga mogu pokrenuti pozitivne osjećaje.

Parfemi mogu podići raspoloženje i utjecati na vašu energiju, zato nije svejedno koji ćete miris odabrati. Postoje razne vrste mirisa od kojih su neke prilagođene za određeno doba godine dok se neki mogu nositi uvijek.

Parfemi se razlikuju po intenzitetu mirisa, pa se tako neki baziraju na cvjetnim i nježnim mirisima dok ostali idu za puno većim intenzitetom. Važno je da odaberete miris koji će ići uz vas i s kojim ćete se vi bolje osjećati.

Kako odabrati parfem? Prije nego krenete u kupovinu novog mirisa prvo razmislite što točno želite. Jeste li trenutno raspoloženi za jače mirise ili one blažije? Želite li neutralni, blaži, cvjetni ili jači miris? Kada ste napokon saznali koja je vaša želja krenite u kupovinu novog mirisa.

Bilo bi dobro kada bi se odlučili za parfem koji će odgovarati vašoj koži i čiji miris povezujete s lijepim uspomenama, koje vam pomažu proći kroz teške trenutke. Budite svjesni kako birate miris koji će biti na vama cijeli dan.

Kako bi pronašli najbolji parfem prije kupovine ga isprobajte na vratu ili zapešću. Pokušajte pričekati barem pola sata da možete osjetiti parfem na pravi način. Nije isto kada miris isprobate odmah i kada ga osjetite nakon pola sata. Ako vam je neugodno stajati toliko u dućanu prošetajte malo po drugim trgovinama i onda se vratite.

Želite li ugodni miris koji ćete nositi preko dana i dok ste na poslu možete probati s toaletnim vodicama ili parfemima koji se baziraju na cvjetnim mirisima. Važno je da ne pretjerate jer sigurno ne želite da vas kolege čudno gledaju i žale se kako im smeta težak miris koji ste stavili na sebe.

Želite li miris po cijelom tijelu postoji jedan trik. Pošpricajte parfem ispred sebe i stanite tamo gdje ste pošpricali. Sada znate kako odabrati najbolje za sebe. Začinite si dan s lijepim i ugodnim mirisom.

Autor: S.Š., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock