Kako odabrati kupaći kostim prema obliku tijela

dvodijelni kupaći kostim

Koliko god bili oduševljeni najnovijim modelima kupaćih kostima od kojih vam zastaje dah, kod izbora ipak treba obratiti pozornost na model kostima koji će vam odgovarati prema obliku tijela i koji će istaknuti sve vaše atribute, a sakriti ono što ne želite da ostali primijete.

Kakav oblik tijela imate? Podsjeća li ono pomalo na krušku ili možda pješčani sat? Ako su vam prsa kao i bokovi podjednake širine dok vam je struk uzak, to znači da imate oblik baš poput pješčanog sata. Možete biti sretni jer za vas je skoro svaki model kupaćeg kostima. Uživajte u novom odabiru.

Za žene kojima je naglašena stražnjica baš kao i bokovi, bilo bi dobro kada bi odabrali donji dio u jednoj boji bez dodataka kako ne bi istaknutli bokove, dok bi gornji trebao imati određene dodatke poput volana ili neku zanimljivu boju. Izbjegavajte bokserice jer će one još više istaknuti bokove. U pravu ste, ovakvi modeli su za tijelo u obliku kruške.

Tijelo u obliku jabuke podrazumijeva veći trbuh, a tada nećete pogriješiti ako kupite jednodijelni kupaći kostim s posebnim detaljima koji se nalaze na području trbuha. Ako ne možete bez dvodijelnih kupaćih, neka donji dio bude ukrašen metalnim detaljima na bokovima, koji će skrenuti pozornost s trbuha.

Ukoliko nemate posebno istaknut niti jedan dio na svom tijelu, to znači da ste sportski građeni. Preporučaju se kupaći kostimi gdje se naglasak stavlja na noge i dekolte. Gornji dio bi trebao imati naramenice koje se vežu oko vrata dok bi donji trebao imati pojas koji će lijepo istaknuti struk. Odlučite li se ipak za jednodijelni kupaći kostim, odaberite modele koji na sebi imaju pruge u predjelu trbuha.

Na kraju je najvažnije da na sebi imate kostim u kojem ćete se osjećati odlično i bez razmišljanja krenuti prema plaži o tome kako će vam kupaći kostim stajati. Ako ne želite da vam se kupaći suši i više nego što želite, bilo bi dobro da odaberete model u tamnijoj nijansi.

Autor: S.Š., Foto: haveseen/Shutterstock