Kako odabrati kremu za podočnjake

prirodne-kreme

Podočnjaci uvelike utječu na izgled i svježinu lica. Ako su vrećice ispod očiju velike i tame, cijelo lice izgleda umorno. Zbog toga je vrlo važno ispravno tretirati podočnjake. Oni nisu nikakav bauk, tek tekućina nakupljena pod kožom ispod očiju. Kod nekih ljudi izraženost podočnjaka ovisi o umoru, količini sna, stresu, a kod nekih samo genetika, bez obzira na vanjske utjecaje.

U oba slučaja, podočnjaci se mogu smanjiti uz nekoliko kozmetičkih preparata. Jedan od glavnih je krema protiv podočnjaka. Ona ne mora nužno imati pigment, već na napuhnutost i boju podočnjaka djeluje isključivo svojim sastojcima. Upravo je zato često koriste i muškarci. Nanosi se u nekoliko poteza, pa je najbrže i najjednostavnije rješenje koje možete imati.

Krema protiv podočnjaka

Za tretiranje kože podočnjaka potrebno je koristiti kremu baš za tu namjenu, jer je koža na tom mjestu tanka i osjetljiva. Blizu je oka koji se, upotrebom neadekvatnih krema, može isušiti i iritirati. Kreme za podočnjake trebale bi sadržavati kofein, jer on sužava krvne žilice pod kožom i čine je svjetlijom.

Osim kofeina, važno je da kreme za podočnjake sadrže i sastojke koji će hidratizirati kožu. Za to je najbolja hijaluronska kiselina ili aloe vera. Odlično je da su kreme bogate i vitaminima, kako bi kožu nahranile. Posebno su za ovu namjenu važni vitamini C i E koji potiču stvaranje kolagena, pa će koža biti manje sklona boranju.

Kremu za podočnjake najbolje je nanositi ujutro. Kako bi se očuvao njihov sastav, poželjno je držati ih u hladnjaku, a izvaditi ih tek pred nanošenje. Ako želite bolji učinak, možete koristiti i noćne kreme protiv podočnjaka. Svakako izaberite one koje su napravljene baš za noć. Razlika između noćnih i dnevnih krema, pa tako i onih za podočnjake, je velika. Dnevne sadrže sastojke koji štite kožu od vanjskih utjecaja, dok noćne sadrže sastojke koji hrane kožu, koja se za vrijeme spavanja obnavlja.

Prirodna krema protiv podočnjaka

Ako nemate novaca za kupovne kreme protiv podočnjaka ili jednostavno više volite prirodne proizvode iz kućne radinosti, za koje ste sigurni da ne sadrže nikakve umjetne ili štetne sastojke, uvijek možete napraviti i domaću kremu protiv podočnjaka. Sve što vam treba je maslac, jaje, limunov sok i bademovo ulje.

Kremu napravite tako da najprije otopite 100 g maslaca. U njega stavite jedno jaje, dvije male žličice bademovog ulja i dvije male žličice svježe iscijeđenog limunovog soka. Smjesu stavljajte prije spavanja. Nakon par dana trebali biste primijetiti kako vam se koža na podočnjacima zateže i postaje svjetlija.

Ako se probudite podbuhlog lica i velikih podočnjaka, smirite ih hladnim oblozima ili kolutima krastavca koji se ohladio u hladnjaku. Tamne podočnjake smanjit će vrećice crnog čaja koje ste natopili u toploj vodi. Crni čaj sadrži tanin, koji će poput kofeina posvijetliti kožu ispod očiju.

Autor: V.B., Foto: photosforyou/Pixabay