Kako odabrati frizuru

Prije nego što se odlučite za promjenu frizure dobro razmislite o tome što točno želite napraviti. Dakle zamislite frizuru i onda dobro provjerite hoće li ta frizura odgovarati vašem tipu lica. U slučaju da niste sigurni za savjet uvijek možete pitati svog frizera koji će vam moći dati savjet i pomoći oko nedoumice kako bi se trebali ošišati. Prije konačne odluke potrebno je dodatno se informirati.

Dakle prije same promjene bilo bi dobro informirati se o bitnim činjenicama, a koje se odnose na tip lica. Naime za sve one koji nisu znali postoji nekoliko oblika lica prema kojima se ravnaju frizeri diljem svijeta.

Ovalno kao najpoznatije skoro se uvijek stavlja na prvo mjesto iz razloga, što su se stručnjaci složili kako se radi o zahvalnom obliku koji tolerira skoro sve frizure. Neki će reći kako se radi o savršenom obliku kojeg frizeri jednostavno obožavaju.

U slučaju da nemate ovalni oblik nego više okrugli poslušajte nekoliko zanimljivih informacija. Za sve one sa spomenutim oblikom preporučaju se frizure koje povećavaju volumen s prednje strane. Svakako treba izbjegavati kraće frizure s oštrim krajevima.

Osobe sa srcolikim oblikom lica neka pokušaju s kratkim frizurama, ali ne prekratkim. Idealna dužina ona je koja ide do brade i koja zajedno sa šiškama lijepo uokviruje lice. Frizure s kraćim vrhovima na stražnjem dijelu glave nisu za srcoliki oblik lica.

Četvrtasti oblik lica preferira prije svega duge frizure koje lagano padaju preko ramena. Osobe koje ulaze u ovu kategoriju ne bi trebale nositi one frizure sa oštrim prijelazima, koje daju stroži izgled lica.

Izduženo lice tolerira popularne stepenaste frizure koje i to najviše sa strane. Za razliku od osoba koja imaju okrugli oblik lica i čije frizure traže volumen, ovdje treba pripaziti i izbjegavati volumen te kratke frizure.

Autor: S.Š., Foto: Alena Ozerova/Shutterstock