Kako odabrati boju ruža za usne

lijepe usne
Lijepe usne, Foto: PutilichD/Shutterstock

Sigurni smo da ne postoji žena koja ne želi imati ljepše, punije i privlačnije usne. Mislite da vaša boja kose, oblik lica ili ten ne ovise mnogo o izboru ruža za usne? Varate se, upravo suprotno. Svaka boja ruža za usne odgovara određenoj ženi. Koja je vaša idealna boja, saznajte u nastavku…

Imate li svjetliju put i svijetlu kosu, pristaje vam ružičasta nijansa ruža za usne. Sve ružičaste nijanse odlične su za plavuše. Želite li dodatno istaknuti svoje usne, pristajat će vam još boja mesa, svjetlija nijansa boje cigle i boja breskve. Ako ste plavuša platinaste boje kose možete birati i tamnije nijanse crvene, dok se to zlatnoplavoj nijansi kose ipak ne preporučuje. Imate li tu boju kose, koristite diskretniji ruž.

Pogledajte kako nanijeti ruž boje pudera.

Ženama smeđe kose pristaju gotovo sve nijanse ruževa za usne, od najsvjetlije ružičaste do najtamnije jarko crvene. Brinetama svaka nijansa savršeno dobro pristaje, a to mogu zahvaliti boji kose i tena. Tamna kosa odaje određeni dašak topline pa je cijeli make up usmjeren prema toplijim nijansama poput crvene, narančaste ili žute.

Provjerite kako nanijeti ruž boje breskve.

Želite li neutralniji izgled stylinga i make up-a, nemojte pretjerivati u nanošenju ruža. Kada ga imate na sebi, nemojte također naglasiti oči. Taj look bit će pretjeran i preporučljiv samo za večernje izlaske. Kod toga bi naročito trebale pripaziti tamnopute žene, pogotovo crnke. Imate li tamniju kosu i boju tena, za boju usana preporučujemo vam što suptilniju nijansu ružičaste.

Osim o vašem izgledu, odabir ruža za usne ovisi o godišnjem dobu. Ljeti će vaša koža biti tamnija, a zimi svjetlija zbog čega je izrazito važno usklađivanje nijanse. Kada je riječ o eksperimentiranju s bojama, nemojte se ustručavati. Isprobavajte različite nijanse ruževa kako biste što lakše pronašli upravo onu savršenu za sebe.

Autor: D.Š., Foto: PutilichD/Shutterstock