Kako očistiti perilicu posuđa

kako očistiti perilicu posuđa

Dobro je imati perilicu posuđa, a pogotovo ako ste jedna od onih osoba kojoj je najgori kućanski posao pranje posuđa. Kako bi ona što dulje radila i uspješno prala posuđe, potrebno ju je redovito čistiti i tako izbjeći pojavu neugodnih mirisa.

Kako očistiti perilicu posuđa? Postupak čišćenja perilice sastoji se od nekoliko koraka, a svaki od njih je podjednako važan. Stručnjaci savjetuju da svaki tjedan izvadite filtar. Njega je isto tako potrebno očistiti, a ako je moguće bilo bi dobro ukloniti ostatke hrane koji su se nakupili u udubljenju ispod filtra.

Posao čišćenja započnite brisanjem brtvi i filtra uz pomoć alkoholnog octa. Kada ste završili s tim dijelom posla vrijeme je da uključite mašinu na najjači program.

Dobro je ostati u blizini kako bi mogli znati kada završava prvi ciklusa pranja. On će uslijediti nakon što perilica prvi put počne izbacivati vodu u odvod. U tom trenutku treba otvoriti vrata i na gornji dio mašine postaviti zdjelicu u kojoj će se nalaziti alkoholni ocat. Nakon toga zatvorite vrata i pričekajte da mašina završi s programom pranja.

Nekima je neugodan miris octa, ali i to se može riješiti. Ako ne želite da se miris i dalje osjeti kada otvorite mašinu, dobro je u mašinu dodati pola šalice soka od limuna i pokrenuti najkraći program pranja.

Posuđe kada se složi u mašinu trebalo bi što prije oprati kako bi se izbjeglo širenje neugodnih mirisa. Za sve one koji nisu sigurni hoće li odmah uključivati mašinu jer razmišljaju o tome da dodaju još koje posuđe, bilo bi dobro da uključe opciju ispiranja i tako odgode pranje. Izbjeći će širenje neugodnih mirisa po kuhinji te zadržavanje čudnih mirisa unutar mašine.

Nikada ne treba zaustavljati program za pranje dok nije završio. Problem je prljava voda koja će ostati u tom slučaju na dnu perilice.

Koliko je važno da bude čisto posuđe isto tako ne treba zaboraviti na perilicu posuđa, koja treba biti podjednako čista i mirisna. Postoje razni načini kako ćete ju oprati, pa tako možete odabrati gotove proizvode u dućanu. Nakon pranja na gornju policu zakačite omiljeni miris.

Autor: S.Š., Foto: Andrea Kratzenberg/free images