Kako očistiti organizam od šećera

kako očistiti organizam od šećera

Šećer je jedan od glavnih uzročnika mnogih bolesti poput dijabetesa, srčanih oboljenja, neplodnosti, raka i demencije. Dobro je znati kako očistiti organizam od šećera i pružiti mu više šanse za boljim načinom življenja oslobođenog od raznih tegoba.

Jasno je kako prevelika količina šećera nije dobra niti za jedan organizam, pa je potrebno pronaći način kako da postanete umjereni i naučite uživati u slatkim proizvodima povremeno, a ne da budu dio vaše svakodnevice.

Šećera nema samo u čokoladi, keksima, sladoledu i drugim slatkišima, on je isto tako prisutan i u mnogim drugim proizvodima za koje nikada ne bi pogodili, a neki od njih se označavaju i kao zdrave namirnice.

Prisutan je u raznim namirnicama, što ne mora negativno utjecati na vaše zdravlje ako odlučite paziti koliko čega pojedete. Šećer se nalazi u hrani označenoj kao fast food, u brojnim gotovim umacima, čipsu, kruhu, energetskim pločicama, medu i čipsu. Ne zaboravite da su i gazirani sokovi bogati šećerom.

Kako bi očistili organizam od šećera potrebno je izbjegavati gluten i mliječne proizvode jer svi oni potiču želju organizma za slatkim. Budete li neko vrijeme izbjegavali namirnice koje u sebi imaju gluten ili barem smanjili količinu koju pojedete, primijetit ćete kako imate više energije i kako vam je lakše obavljati razne poslove.

Bilo bi dobro kada bi razmislili o tome zašto jedete toliko slatkog i da si postavite nekoliko pitanja od kojih se jedno možete odnositi i na pitanje vaše ovisnosti.

Jednom kada postanete svjesni koliko ste ovisni o slatkišima to bi mogao biti dobar početak čišćenja organizma i uspješne detoksikacije.

Vrijeme je da obogatite prehranu namirnicama u kojima nema puno šećera, a iako će vam na početku možda biti teško jer se organizam naviknuo na određenu dozu, s vremenom će biti sve lakše i više nećete imati potrebu za slatkišima.

Važno je da jedete puno povrća kao što su rajčice, šparoge, zelene mahune, gljive, brokula i cvjetača te namirnice obogaćene zdravim masnoćama poput orašastog voća koje u sebi ima dovoljno omega 3 masnih kiselina.

Počnite čitati deklaracije na proizvodima kako bi bili sigurni što kupujete te kako bi izbjegli da u sebe opet unesete više šećera od planiranog.

Autor: S.Š., Foto: TijanaM/Shutterstock