Kako nositi muške trenirke, a ne izgledati otrcano

Par savjeta i modni dodaci, spasit će vašu odjevnu kombinaciju da ne izgleda previše sportski.

Trenirka je prošla dalek put od velura sedamdesetih godina prošlog stoljeća do danas, kada ju možemo vidjeti u sasvim novom i elegantnijem stilu

Današnji pojam trenirke je u potpunosti drugačiji nego li prije 50-tak godina. Osim što su trenirke poharale modne piste, postale su normalna pojava u uličnoj modi, a tako isto i normalna stvar za odlazak u šetnju, izlazak u grad, kino, a ako vam poslodavac dozvoljava i dobar odabir kao ležerna varijanta za posao, ali ne u slučaju ako je važan sastanak, sklapanje ugovora, svečani domjenak ili slično.

Trenirka je kroz godine postala savršena mješavina udobnosti i stila. Danas je posve neopravdano nositi iznošenu, otrcanu trenirku izvan vaše udobnosti doma. Današnje muške trenirke su veoma stilizirane, krojeva koje su u listu noge dosta sužene kao i u struku, s tim daju moderniju notu i ljepšu siluetu cijelom tijelu.

Ako ste u potrazi za trenirkom zavirite na stranice Bolf.com.hr, koje nude šarolik izbor kvalitetnih modnih krojeva, a mi ćemo vam pomoći kako da ih najbolje iskombinirate. Ako nosite trenirku u kompletu, predlažemo da ju začinite dugačkim balonerom, blejzerom, dugačkim kaputom ili kožnom jaknom, koje će promijeniti izgled tipično sportskog doživljaja.

Ipak predlažemo da odvojite svoju trenirku i nosite dijelove odvojeno. Primjerice spojite gornji dio trenirke sa običnom majicom kratkih rukava, a dole odjenite finije hlače od kepera ili traperice s kojima nikad nećete pogriješiti. Uvijek možete kombinirati slojevitu odjeću, pa na gornji dio trenirke obucite blejzer, koji ćete upariti sa bojom hlača (preporučujemo tamnije-zagasitije varijante), koje će dati profinjeniji izgled.

Ako koristite samo donji dio trenirke, koristite kontrastni oblik kao na primjer pripijeni džemper okruglog ili v-izreza, na koji možete obući prsluk da dobijete izgled malo boemskog stila. Za ležeran stil ali otkačeniji, birajte jarke kontrastne boje. Tipa donje dijelove plavih boja, kombinirajte na bomber jaknu ljubičaste boje, dati će vam osjećaj urbanog, ležernog muškarca sa stilom.

Kako upotpuniti trenirku modnim dodacima

Ako nosite trenirku na kaput ili baloner, uvijek se pobrinite da vam modni dodaci podignu cijeli style-ing. Primjerice na takvu kombinaciju, stavite šal i rukavice u istoj boji, a kapu u potpunosti u drugoj, koja se može i ne treba slagati sa vašim tenisicama ili cipelama. Torbice koje se nose preko ramena  ili one kožne, velike ili male ovisit će prvenstveno za što su vam potrebne, a pogodne su podizanju vašeg cijelokupnog stilskog izgleda.

Za ozbiljniiji izgled predlažemo muški šešir od zečje dlake, a za urbaniji stil kačket kapa je savršena opcija, koja će isticati vašu umjetničku dušu. Čarape su jako bitan modni detalj, pa bilo da nosite tenisice ili cipele, obratite na pozornost finog tkanja, koji će vam itekako pomoći da izgledate elegantnije. Za one hrabre predlažemo čarape sa uzorcima, koje ćete bojom prilagoditi ostatku odjevnog kompleta.

Koje cipele odabrati na trenirku

Ako nosite trenirku kao dnevnu varijantu, razmislite o nošenju klasičnijih tenisica, koje daju osjećaj urbane estetike, a savršeno se kombiniraju na sužene trenirke. Crne ili bijele varijante takvih tenisica, gotovo su sigurna opcija kod koje ćete moći kombinirati većinu svoje garderobe, za one odvažnije predlažemo da se poigrate bojama. Kod ozbiljnijeg izgleda kada uparujete baloner, sako ili kaput predlažemo da uz gornji dio trenirke odaberete uže hlače na koje ćete nositi cipele poput brogues cipela ili muških čizama.